Κόσμος

“Προχωρά” το τεστ που θα ανιχνεύει τον κορονοϊό σε ένα λεπτό – Τι λέει Έλληνας καθηγητής της Οξφόρδης

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε… καλό δρόμο είναι το τεστ που θα ανιχνεύει τον κορονοϊό σε μόλις ένα λεπτό, σύμφωνα με όσα είπε ο καθηγητής βιολογικής φυσικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Αχιλλέας Καπανίδης, στην εκπομπή “Μαζί σου” της Τατιάνας Στεφανίδου στον ΣΚΑΪ.   

“Δουλεύουμε σε μία μέθοδο που ανιχνεύει τον ιό. Βλέπουμε τα σωματίδια του ιού απευθείας. Στόχος μας είναι η μέθοδος να ανιχνεύσει τον κορονοϊό μέσα σε ένα με πέντε λεπτά”, εξήγησε ο κ. Καπανίδης, προσθέτοντας πως υπάρχει συνεργασία και με επιστήμονες του Μονπελιέ. 

Για το τεστ, που ανήκει στην κατηγορία των μοριακών αναλύσεων, λαμβάνεται δείγμα από τον φάρυγγα. Ο κ. Καπανίδης διευκρίνισε μεταξύ άλλων πως η συγκεκριμένη μέθοδος δεν συνδέεται με το μικροσκόπιο, δηλαδή δεν απαιτεί ένα συγκεκριμένο μηχάνημα, αρκεί το μικροσκόπιο που θα χρησιμοποιηθεί να έχει καλή ανάλυση.

Δείτε όσα είπε ο Αχιλλέας Καπανίδης στην Τατιάνα Στεφανίδου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ουκρανία: Νέα κλιμάκωση με ρωσικές επιθέσεις σε φορτηγά πλοία και χαλυβουργίες – Ουκρανικά drones σφυροκόπησαν τη Σαμάρα
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του κατέρριψαν στη διάρκεια της νύκτας 230 ουκρανικά drones πάνω από περισσότερες από μια δωδεκαριά ρωσικές περιφέρειες
Πυροσβέστης σε κτίριο κατοικιών, μετά από πλήγμα, στην Οδησσό της Ουκρανίας