Κόσμος

Ψάχνει στήριξη ο Σάντσεθ για τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ισπανία

Ολα τα περιθώρια για τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ισπανία θέλει να εξαντλήσει ο Πέδρο Σάντσεθ. Θα έχει συναντήσεις με το Podemos, όπως και με άλλα κόμματα.

Με κανένα τρόπο δεν θέλει να οδηγήσει την Ισπανία σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ο Πέδρο Σάντσεθ. Γι’ αυτό τον λόγο ο εκτελών χρέη πρωθυπουργού στη χώρα δήλωσε ότι θα συναντηθεί τον επόμενο μήνα με το κόμμα Unidas Podemos καθώς και περιφερειακά κόμματα, μεταξύ των οποίων τους Καταλανούς αυτονομιστές, προσκειμένου να πετύχει μια συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Τον περασμένο μήνα ο Σάντσεθ, το Σοσιαλιστικό κόμμα του οποίου κέρδισε τις εκλογές του Απριλίου στην Ισπανία, χωρίς όμως να εξασφαλίζει αυτοδυναμία, απέτυχε δύο φορές να εξασφαλίσει τη στήριξη της πλειοψηφίας των βουλευτών προς την κυβέρνησή του, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών για τον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού με το Podemos.

«Στα τέλη Αυγούστου ή τις αρχές Σεπτεμβρίου, θα συναντηθούμε με διαφορετικές πολιτικές δυνάμεις που θα μπορούσαν να είναι ανοικτές στο να στηρίξουν τους Σοσιαλιστές σε μία ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης», δήλωσε ο Σάντσεθ σε δημοσιογράφους.

Ο Πέδρο Σάντσεθ είχε αποκλείσει τις προηγούμενες ημέρες την πιθανότητα να κάνει μια ακόμα προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης με το Podemos, ενώ σε κάθε περίπτωση θα χρειαστεί τη συνεργασία άλλων κομμάτων για να κυβερνήσει. Σήμερα ανέφερε τους Καταλανούς και Βάσκους εθνικιστές μεταξύ των κομμάτων των οποίων τη στήριξη ευελπιστεί να εξασφαλίσει αυτή τη φορά.

Το περιθώριο προκειμένου να εξασφαλίσει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής με την ιδιότητα του πρωθυπουργού ή να προτείνει έναν άλλο υποψήφιο για τη θέση αυτή είναι ως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Αν αποτύχει σε αυτή την προσπάθεια, η Ισπανία μπορεί να οδηγηθεί σε εκλογές στις 10 Νοεμβρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκιές στο παρελθόν του Πάπα Λέοντα 14ου: Κατηγορίες για συγκάλυψη σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς σε Σικάγο και Περού
«Η σιωπή είναι αμαρτία. Ο Ιησούς θέλει να σταματήσουμε αυτά τα πράγματα, όχι να δημιουργούμε έναν εύφορο κήπο όπου ανθίζει η σεξουαλική κακοποίηση», λέει ένα από τα θύματα
Ο νεοεκλεγείς Πάπας Λέων ΙΔ', Αμερικανός καρδινάλιος Robert Prevost
Ο συμβολισμός του κόκκινου στα άμφια του νέου Πάπα - Τι αποκαλύπτουν για την πολιτική του
H πρώτη αμφίεση ενός Πάπα λειτουργεί σαν «δήλωση προθέσεων» του, καθώς αποκαλύπτει την πνευματική του ταυτότητα, τις θεολογικές του προτεραιότητες και το ύφος ποιμαντορίας που θα ακολουθήσει
Ο Πάπας Λέων ο 14ος
Ο γκουρού επικοινωνίας του Τραμπ συνεργάζεται με τον Σαλί Μπερίσα για την ανατροπή του Έντι Ράμα - Αποκάλυψη Politico ενόψει των εκλογών στην Αλβανία
Ο Κρις ΛαΣιβίτα συνέβαλε στην επαναφορά του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο και τώρα συνεργάζεται με τον πρώην πρόεδρο της Αλβανίας
Κρις ΛαΤσιβίτα 3