Κόσμος

“Ψήνεται” η νέα πολεμική σύγκρουση στην Συρία – Ο ΟΗΕ έδωσε τις συντεταγμένες σχολείων και νοσοκομείων

Στο "φουλ" φαίνεται πως ετοιμάζεται μια νέα πολεμική σύγκρουση στην Συρία, αφού τα Ηνωμένα Έθνη γνωστοποίησαν στη Ρωσία, την Τουρκία και τον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό τις συντεταγμένες GPS 235 προστατευόμενων τοποθεσιών στην Ιντλίμπ της Συρίας, ώστε να μην χτυπηθούν σχολεία και νοσοκομεία.

Ο Πάνος Μουμτζής, περιφερειακός συντονιστής της ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ για την κρίση στη Συρία, επικαλέσθηκε επίσης έναν ρώσο αξιωματούχο ο οποίος δήλωσε στη Γενεύη πως «καταβάλλεται αυτή τη στιγμή κάθε προσπάθεια για να βρεθεί μια ειρηνική λύση στο πρόβλημα».

Τα Ηνωμένα Έθνη εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα για να εξασφαλίσουν αρωγή καθώς 900.000 άνθρωποι, από συνολικό πληθυσμό 2,9 εκατομμυρίων, υπολογίζεται ότι θα διαφύγουν από την ανταρτοκρατούμενη περιοχή, δήλωσε ο Πάνος Μουμτζής. «Δεν λέω με κανέναν τρόπο πως είμαστε έτοιμοι. Το σημαντικό είναι πως καταβάλλουμε τις μέγιστες προσπάθειες για να εξασφαλίσουμε έναν βαθμό ετοιμότητας», πρόσθεσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα