Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

«Ψυχρολουσία» από το Κατάρ: Δεν μπορούμε να καλύψουμε μόνοι μας τις ενεργειακές ανάγκες της Ευρώπης

«Ψυχρολουσία» από το Κατάρ: Δεν μπορούμε να καλύψουμε μόνοι μας τις ενεργειακές ανάγκες της Ευρώπης

Το Κατάρ, ένας από τους κορυφαίους εξαγωγείς φυσικού αερίου στον κόσμο, δεν θα είναι σε θέση να αναπληρώσει μονομερώς τις ενεργειακές ανάγκες της Ευρώπης σε περίπτωση ελλείψεων λόγω της κρίσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας του εμιράτου.

Ο υπουργός, ο Σαάντ Σερίντα Αλ Κάμπι εξέφρασε την ελπίδα σε ανακοίνωσή του ότι «οι εντάσεις στην Ευρώπη μπορούν να επιλυθούν διπλωματικά, έτσι ώστε όλοι οι προμηθευτές να συνεργαστούν για να διασφαλίσουν την ενεργειακή ασφάλεια βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα».

Υπενθυμίζεται πως σε μια αναζήτηση εναλλακτικών πηγών εφοδιασμού της Ευρώπης με φυσικό αέριο, στην περίπτωση εμπλοκής με τη Ρωσία, ο ίδιος ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συναντήθηκε με τον εμίρη του Κατάρ.

Κατά την αμερικανική προεδρία ένα από τα θέματα συζήτησης ήταν εκείνο της «διασφάλισης της σταθερότητας της παγκόσμιας προσφοράς ενέργειας».

Το εμιράτο του Κόλπου έχει τεράστια αποθέματα και είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας στον κόσμο υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις