Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Πτήση MH370: Ερωτική απογοήτευση ή τρομοκρατία; Οι απειλές και τα πλαστά διαβατήρια

MH370

Μια σειρά από σκιώδη emails από μια κινεζική τρομοκρατική ομάδα και Ιρανούς που ταξίδευαν με πλαστά διαβατήρια έρχονται να αμφισβητήσουν τη θεωρία για τον αυτοκτονικό πιλότο που πήρε στον θάνατο 239 ψυχές.

Η μοιραία πτήση MH370 που εκτελούσε το δρομολόγιο Κουάλα Λουμπούρ – Πεκίνο εξαφανίστηκε τον Μάρτιο του 2014 και αποτελεί το μεγαλύτερο μυστήριο στην ιστορία της αεροπορίας.

Ο πιλότος Zaharie Shah, που περνούσε δύσκολα μετά το διαζύγιο, πιστεύεται ότι έριξε το αεροπλάνο θέλοντας να βάλει τέλος στη ζωή του. Εκτιμάται ότι το βύθισε στον Ινδικό Ωκεανό, στα ανοιχτά των ακτών της Δυτικής Αυστραλίας.

Αυτή η θεωρία όμως συνεχώς αμφισβητείται. Δύο μέρες μετά την εξαφάνιση της μοιραίας πτήσης MH370, μια τρομοκρατική ομάδα που αποκαλείται Ταξιαρχία των Κινέζων Μαρτύρων ανέλαβε την ευθύνη. “Σκοτώνετε έναν από εμάς, θα σκοτώσουμε 100 για αντίποινα” έγραφαν σε μήνυμα σε Κινέζους δημοσιογράφους.

Το σενάριο της τρομοκρατίας για την MH370

Οι Μαλαισιανοί ερευνητές έσπευσαν να το απορρίψουν ως σενάριο για τη μοιραία πτήση MH370. Ο τότε υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας χαρακτήριζε υπερβολική την ανάληψη ευθύνης.

“Δεν υπάρχουν αξιόπιστοι λόγοι που να δικαιολογούν τους ισχυρισμούς τους”. Ωστόσο οι μαλαισιανές αρχές έχουν παραδεχτεί ότι δύο επιβάτες από το Ιράν ταξίδευαν με πλαστά διαβατήρια.

Οι ερευνητές επιβεβαίωσαν ότι εκτιμούν πως οι Pouria Nour Mohammad και Seyed Mohammed Rezar Delawar χρησιμοποίησαν πλαστά αυστριακά διαβατήρια με την ελπίδα να φτάσουν στη Γερμανία και να ζητήσουν άσυλο.

Η ανακάλυψη δύο τεράστιων δομών στον Ινδικό Ωκεανό την περασμένη εβδομάδα είχε αναζωπυρώσει τις ελπίδες για τα συντρίμμια της πτήσης MH370. Ήταν όμως δύο εμπορικά σκάφη του 19ου αιώνα. Χωρίς να υπάρχουν σαφείς απαντήσεις για το τι πραγματικά έγινε στη μοιραία πτήση MH370, τα σενάρια και οι θεωρίες φουντώνουν στο ίντερνετ.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις