Πέμπτη, 23 Μαΐ
27oC Αθήνα

Ραγδαίες εξελίξεις – «Κόκκινο σήμα» της Ιντερπόλ για την Αν Σάκουλας που ενεπλάκη σε θανατηφόρο τροχαίο (video)

Αν Σάκουλας
Φωτογραφία από: Youtube

Η Ινερπόλ εξέδωσε διεθνές «σήμα» σε βάρος της Αν Σάκουλας, της συζύγου ενός Αμερικανου διπλωμάτη η οποία καταζητείται στη Βρετανία για την εμπλοκή της σε ένα θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, μια υπόθεση που προκάλεσε τριγμούς στη σχέση του Λονδίνου με την Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ITV η Ιντερπόλ έχει εκδώσει «Κόκκινη Ανακοίνωση» για τη 42χρονη Αν Σάκουλας, η οποία κατηγορείται ότι προκάλεσε το τροχαίο στο οποίο σκοτώθηκε ο έφηβος μοτοσικλετιστής Χάρι Νταν.

Η «Κόκκινη Ανακοίνωση» είναι το αίτημα που υποβάλει η Ιντερπόλ σε όλες τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου παγκοσμίως προκειμένου να εντοπίσουν και να προχωρήσουν στη σύλληψη κάποιου προσώπου ενόψει της έκδοσής του ή άλλων νομικών ενεργειών σε βάρος του. Η υπηρεσία εκδίδει τέτοια σήματα κατόπιν αιτήματος μιας χώρας-μέλους της. Δεν πρόκειται για διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Η πρώτη εμφάνιση της Αν Σάκουλας μετά την επιστροφή της στις ΗΠΑ

Τον Ιανουάριο η Βρετανία επέκρινε τις ΗΠΑ επειδή αρνήθηκαν να εκδώσουν τη Σάκουλας, υποστηρίζοντας ότι αυτό ισοδυναμεί με «άρνηση απονομής δικαιοσύνης». Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ λέει ότι η Σάκουλας έχει διπλωματική ασυλία και η έκδοσή της θα προκαλούσε ένα «ανησυχητικό προηγούμενο».

Στην υπόθεση παρενέβη τον περασμένο Οκτώβριο και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, όταν υποδέχτηκε τους γονείς του Νταν στον Λευκό Οίκο και προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να τους πείσει να συναντηθούν με τη Σάκουλας χωρίς να τους ενημερώσει προηγουμένως ότι εκείνη βρισκόταν στην προεδρική κατοικία.

Τι λέει το Λονδίνο για την Αν Σάκουλας

Ένας εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον επανέλαβε σήμερα ότι το Λονδίνο εξακολουθεί να πιστεύει ότι η σύζυγος του Αμερικανού διπλωμάτη θα πρέπει να επιστρέψει στη Βρετανία για να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη. «Το έχουμε ξεκαθαρίσει αυτό στις ΗΠΑ», τόνισε, επισημαίνοντας ότι ο Τζόνσον το έχει συζητήσει με τον Τραμπ.

Ο Χάρι Νταν, 19 ετών, σκοτώθηκε σε σύγκρουση αυτοκινήτου με τη μοτοσικλέτα του στην κεντρική Αγγλία την 27η Αυγούστου 2019.

Η οδηγός του αυτοκινήτου Αν Σάκουλας, ασυνήθιστη στην οδήγηση στην αριστερή πλευρά του δρόμου, βρισκόταν στο λάθος τμήμα του οδοστρώματος. Η 42χρονη μητέρα τριών παιδιών αμέσως μετά επικαλέστηκε τη διπλωματική ασυλία της και επέστρεψε στις ΗΠΑ.

Στα τέλη του Δεκεμβρίου της ασκήθηκε δίωξη από τη βρετανική δικαιοσύνη για επικίνδυνη οδήγηση με αποτέλεσμα θάνατο ανθρώπου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις