Κόσμος

Ράμα: Θαύμασα τους Έλληνες διασώστες, ελπίζω να σας μοιάσουμε

Ο Ράμα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην Ελολάδα και τον Ελληνικό λαό για τη συμπαράστασή του στην δοκιμαζόμενη από τον σεισμό Αλβανία.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, σε σημερινή μετάδοση από την προσωπική του ηλεκτρονική πλατφόρμα εξέφρασε τις άπειρες ευχαριστίες του προς τον Ελληνικό λαό και στους φίλους του, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον προκάτοχό του Αλ. Τσίπρα, όπως είπε, για τη συμπαράσταση που προσφέρουν στον δοκιμαζόμενο αυτή την ώρα αλβανικό λαό.

Θαύμασα, είπε ο Ράμα, τους Έλληνες διασώστες και ελπίζω, πρόσθεσε, κάποια στιγμή να σας μοιάσουμε.

Εντωμεταξύ, ο θάνατος σήμερα το μεσημέρι στην εντατική του νοσοκομείου Τιράνων της 20χρονης, ανέβασε σε 51 τον αριθμό των θυμάτων του φονικού σεισμού.

Μέσα σε οιμωγές και ομαδικούς θρήνους που θύμιζαν αρχαίες σκηνές τραγωδιών, οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στην τελευταία τους κατοικία τα 8 μέλη της οικογένειας Λιάλια, που έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση λόγω του φονικού σεισμού της τετραώροφης κατοικίας τους στα προάστια του Δυρραχίου. Στην νεκρώσιμη ακολουθία παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα και χιλιάδες πολίτες.

Από την οικογένεια σώθηκε μόνο ένα 17χρονο αγόρι, το οποίο ανασύρθηκε ζωντανό από τα συντρίμμια και μεταφέρθηκε χθες στην Ιταλία για εξειδικευμένη νοσηλεία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τόμας Μαρκλ: Πώς έφτασαν οι Αρχές στη σύλληψη του πατέρα της Μέγκαν – Οι καταγγελίες του γιου του και τα ευρήματα φρίκης στις αποθήκες σε Μεξικό και Φιλιππίνες
Γυμνές φωτογραφίες, υλικό κακοποίησης παιδιών, VHS και Dark Web στη σκιά της θυελλώδους σχέσης με τη Μέγκαν Μαρκλ - Σε κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι ο 82χρονος
Η Μέγκαν Μαρκλ με τον πατέρα της Τόμας
Ο Στίβεν Μίλερ, αρχιτέκτονας της αντιμεταναστευτικής πολιτικής του Τραμπ νέος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου
Ο Μίλερ, μεγαλωμένος στη Σάντα Μόνικα του Λος Άντζελες, υπεραμύνθηκε τότε σθεναρά της απόφασης του προέδρου Τραμπ απέναντι σε όσους τον κατηγορούσαν για αυταρχισμό
Ο Στίβεν Μίλερ
Ισραήλ: Ο Άιζενκοτ ζητά εντολή σχηματισμού κυβέρνησης – «Σημαντική πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις
Οι πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στο μπλοκ καλύπτουν ένα ευρύ ιδεολογικό φάσμα, από την Αριστερά έως την εθνικιστική Δεξιά, γεγονός που καθιστά τις διαπραγματεύσεις ιδιαίτερα σύνθετες
Ισραήλ
Μερτς: Οι μουσουλμάνοι που δεν αναγνωρίζουν την ευθύνη μας για το Ολοκαύτωμα να φύγουν από τη Γερμανία
Ο Μερτς επανέλαβε δήλωση του Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ το 1985 ότι «οι νέοι δεν φέρουν ευθύνη για όσα συνέβησαν τότε, φέρουν όμως ευθύνη για το πώς αυτά θα αποτυπωθούν στην Ιστορία»
Ο Γερμανός καγκελάριος, Friedrich Merz
Πρόκληση Φιντάν από τα Κατεχόμενα: Μόνη λύση δύο κράτη στο νησί – Παράνομη η επίσκεψη λέει η Λευκωσία
«Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μία ακόμη πρόκληση, που προστίθεται στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία»
Χακάν Φιντάν