Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ραντεβού Τραμπ – Μέι την άνοιξη

Ραντεβού Τραμπ – Μέι την άνοιξη

Το ραντεβού κλείστηκε! Η πρωθυπουργός της Βρετανίας θα είναι μια από τις πρώτες ηγέτες που θα συναντήσει ως πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ. Και μάλιστα στο πρώτο υπερατλαντικό ταξίδι της Τερέζα Μέι από την ημέρα που έγινε ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Το ανακοίνωσε επίσημα ο εκπρόσωπος της πρωθυπουργού της Βρετανίας. Άλλωστε, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν Μέι και Τραμπ μετά την εκλογική νίκη του δεύτερου τον περασμένο Νοέμβριο συμφώνησαν να “χτίσουν” τις σχέσεις τους και να συναντηθούν το συντομότερο δυνατό.

“Χαιρόμαστε που μπορέσαμε να το προγραμματίσουμε και η πρωθυπουργός προσβλέπει στην επίσκεψη με τον νέο πρόεδρο την άνοιξη”, είπε ο εκπρόσωπός της. Δεν έκανε όμως γνωστό πότε θα ταξιδέψει η Βρετανή πρωθυπουργός στις ΗΠΑ.

Κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία, τη δεύτερη μετά την εκλογή του Τραμπ στις 8 Νοεμβρίου, η Μέι “πρότεινε ότι θα είναι καλή ιδέα να συναντηθούν στελέχη-κλειδιά των δύο ομάδων. Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Τραμπ συμφώνησε ότι αυτό θα είναι χρήσιμο”, ανέφερε η δήλωση του Βρετανού εκπροσώπου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε