Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ρεκόρ ορειβατών και στην εποχή του κορονοϊού για το υψηλότερο βουνό της Γερμανίας

Ρεκόρ ορειβατών και στην εποχή του κορονοϊού για το υψηλότερο βουνό της Γερμανίας

Η ψηλότερη κορυφή των γερμανικών Άλπεων Τσούκσπιτσε (Zugspitze) βιώνει ένα ρεκόρ ορειβατών, όπως γράφει το περιοδικό «Der Spiegel» στο τελευταίο του τεύχος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των «Βαυαρικών Σιδηροδρόμων» (BZB), οι οποίοι  λειτουργούν και τα τελεφερίκ, «μόνο πέρυσι ανέβηκαν 25.000 αλπινιστές το υψηλότερο βουνό της Γερμανίας (2.962 μέτρα)». Ο Πέτερ Χούμπερ, ο επί πολλά έτη διευθυντής του BZB, δήλωσε στο Spiegel ότι στο τέλος αυτής της σεζόν, ο αριθμός των κατακτητών της κορυφής  των γερμανικών Άλπεων θα μπορούσε να είναι πάνω από 30.000. Ο Χούμπερ αιτιολόγησε τους τρέχοντες αριθμούς των επιβατών του τελεφερίκ ως εξής «Το βουνό λειτουργεί σαν μαγνήτης και προσελκύει εκατοντάδες αθλούμενους και επισκέπτες όταν ο καιρός είναι καλός».

Με τα τρία τελεφερίκ των «Βαυαρικών Σιδηροδρόμων» μπορούν να μεταφερθούν υπό κανονικές συνθήκες στο Τσούκσπίτσε (Zugspitze) μερικές εκατοντάδες χιλιάδες επισκεπτών. Λόγω των ληφθέντων μέτρων για τον  κορονοϊό, δεν επιτρέπεται όμως πλέον να ανεβαίνουν στο βουνό τόσοι πολλοί τουρίστες αυτή τη σεζόν όσο τα προηγούμενα χρόνια.

Εν τούτοις θα εορτασθεί στις 27 Αυγούστου η 200ή επέτειος της πρώτης κατάκτησης της υψηλότερης κορυφής των γερμανικών Άλπεων πριν από 200 χρόνια, έστω και με τους υπάρχοντες περιορισμούς λόγω του κορονοϊού.

Πηγή: Der Spiegel

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις