Κόσμος

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για εκλογές στην Τουρκία: Φυσικά και θα δεχτώ την ήττα μου, αν έρθει

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε λίγες ώρες αναμένεται να ανοίξουν οι κάλπες στην Τουρκία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγες ώρες πριν τις εκλογές να διαβεβαιώνει πως θα σεβαστεί το αποτέλεσμα και θα κάνει ό,τι αποφασίσει η δημοκρατία.

Μιλώντας σε μια διακαναλική συνέντευξη σε 25 κανάλια στην Τουρκία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν υπογράμμισε: «Ερχόμαστε στην εξουσία με δημοκρατικά μέσα και θα θεωρήσουμε νόμιμο όποιο αποτέλεσμα προκύψει από τις κάλπες» μιλώντας για το αποτέλεσμα των εκλογών

Ο αντίπαλός του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου επέκρινε την κίνηση αυτή Ερντογάν και υποσχέθηκε σε χθεσινή συνέντευξή του: «Όσο κυβερνάμε αυτήν τη χώρα, δεν θα δείτε ποτέ ξανά όλα τα κανάλια να μεταδίδουν το ίδιο».

Στην ίδια συνέντευξη που μεταδόθηκε από ένα και μόνο κανάλι έκανε ένα βήμα πίσω απέναντι στους Ρώσους τους οποίους είχε κατηγορήσει ότι ήταν πίσω από το επιλήψιμο βίντεο που προκάλεσε την αποχώρηση του προεδρικού υποψηφίου Μουαρεέμ Ιντζέ. «Δεν έχω τίποτα κατά του ρωσικού λαού» είπε και συνέχισε λέγοντας πως «κάναμε μια προειδοποίηση με βάση τις πληροφορίες που είχαμε».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στον Ερντογάν.

 

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, από τις 18:00 θα επιβληθούν απαγορεύσεις για διασπορά προπαγάνδας, όλοι οι δημόσιοι χώροι ψυχαγωγίας θα παραμείνουν κλειστοί. Δεν θα υπάρξουν ειδήσεις ή εκπομπές πολιτικού περιεχόμενου μέχρι να κλείσουν αύριο οι κάλπες.

Ο Ερντογάν θα ολοκληρώσει την προεκλογική του εκστρατεία απόψε αργά το απόγευμα με την προσευχή που θα κάνει στο τέμενος της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη.

Την Παρασκευή πλήθος κόσμου βρέθηκε στην κεντρική προεκλογική ομιλία Κιλιτσντάρογλου με τον ίδιο να σημειώνει πως προτεραιότητα για εμάς είναι «να βάλουμε ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι κάθε Τούρκου και να παρέχουμε στα παιδιά μας αυτά που χρειάζονται».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τα παιχνίδια τακτικής Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ, η «επιστροφή» στο προσκήνιο του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ και τα πυρηνικά
«Τα Στενά του Ορμούζ είναι πιο σημαντικά από τις ατομικές βόμβες», λέει αναφερόμενος στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ο Μοχσέν Ρεζαΐ, νέος γραμματέας του ανώτατου οργάνου ασφαλείας της Τεχεράνης
Ντόναλντ Τραμπ
Μπέντζαμιν Νετανιάχου: Επανέλαβε την αντίθεσή του στο τελευταίο σχέδιο ειρήνευσης του προέδρου Τραμπ για τη Λωρίδα της Γάζας
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έχει ν΄ αντιμετωπίσει τους ακροδεξιούς υπουργούς του, που έχουν εκνευριστεί από τις παραχωρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας
FILE PHOTO: Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu attends a session at the Knesset, Israel's parliament, before it dissolves ahead of the 2026 Israeli elections, in Jerusalem, July 16, 2026. REUTERS/Ronen Zvulun/File Photo