Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Νέες απειλές κατά της Ελλάδας – «Θα συνεχίσουμε να ενοχλούμε την άλλη πλευρά των υδάτων»

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Νέες απειλές κατά της Ελλάδας – «Θα συνεχίσουμε να ενοχλούμε την άλλη πλευρά των υδάτων»
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

«Εμείς θα συνεχίσουμε να ενοχλούμε και αυτούς αλλά και άλλους που βρίσκονται στην άλλη πλευρά των υδάτων», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις νέες απειλές που εξαπέλυσε κατά της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην παρουσίαση του νέου τουρκικού μαχητικού 5ης γενιάς.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρουσίασε χθες Δευτέρα (1.5.2023) το νέο τουρκικό μαχητικό 5ης γενιάς και στην ομιλία του, η οποία είχε και προεκλογικό χαρακτήρα, εξαπέλυσε απειλές κατά της Ελλάδας αφού μίλησε για μια νέα «επιτυχία» της Τουρκίας.

Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε στην ομιλία του:

«Αν παρατηρήσετε, για κάθε επιτυχία της χώρας μας στην αμυντική βιομηχανία ενοχλούνται αυτοί (αντιπολίτευση) και όπως και οι άλλοι που βρίσκονται στην άλλη πλευρά των υδάτων. Όμως, να μην παρεξηγήσουν καθώς, εμείς θα συνεχίσουμε να ενοχλούμε και αυτούς αλλά και άλλους που βρίσκονται στην άλλη πλευρά των υδάτων. Εμείς είμαστε Τουρκία και ο τουρκικός λαός».

Το σχέδιο για αντικατάσταση των F16 με εκπαιδευτικά αεροσκάφη

Παράλληλα, όπως αναφέρθηκε στον ΣΚΑΪ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισήμανε ότι η Τουρκία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει εκπαιδευτικά μαχητικά αντί για F16, κάτι που υποδεικνύει ότι η γειτονική χώρα δεν ελπίζει σε άμεση έγκριση της πώλησης των αεροσκαφών από το αμερικανικό Κογκρέσο.

Ωστόσο, ο Τούρκος πρόεδρος συνέχισε τις απειλές του, λέγοντας ότι «θα εκτοξεύσει πάνω στον εχθρό τις βόμβες και τους πυραύλους του και θα επιστρέψει στην βάση του δίχως να γίνει αντιληπτό».

«Το Hurjet θα εκπαιδεύει τους πιλότους μας κι όταν υπάρχει ανάγκη θα εξοπλίζεται και θα πηγαίνει στο πεδίο μάχης. Έτσι το Hurjet θα είναι με τα δικά μας ραντάρ και με τα δικά μας όπλα και εν μέρει θα αντικαταστήσει τα F-16 μας.

Το μαχητικό μας ‘Kaan’ βρίσκεται μπροστά μας με όλο του το μεγαλείο. Σύντομα θα απογειωθεί και αυτό. Σκεφτείτε πως είναι τέτοιο αεροσκάφος πως σε πεδίο μάχης, ραντάρ, θα μπει στη φωλιά του εχθρού, δίχως να εντοπιστεί από τα ραντάρ. Θα ανοίξει το χώρο που έχει τα όπλα και θα εκτοξεύσει πάνω στον εχθρό τις βόμβες και τους πυραύλους του και θα επιστρέψει στην βάση του δίχως να γίνει αντιληπτό», είπε ο Ερντογάν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις