Συμβαίνει τώρα:
Κόσμος

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Τεχνητές οι κρίσεις σε Μεσόγειο και Αιγαίο – Η Τουρκία ανορθώνεται»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τη θεωρία της απειλούμενης Τουρκίας επανέλαβε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην 28η συνέλευση της συνομοσπονδίας τουρκικών εργοδοτικών οργανώσεων.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδειξε πάλι ότι αψηφά τις διεθνείς αντιδράσεις αναφορικά με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία.

«Ξεχάστε το γονάτισμα, η Τουρκία έχει μπει σε νέα εποχή ανόρθωσης» ανέφερε χαρακτηριστικά κάνοντας παράλληλα λόγο «για τεχνητές κρίσεις στη Μεσόγειο και το Αιγαίο». «Οι τρομοκράτες φίλοι σας θα “πνιγούν” αν μπουν στην Τουρκία» προειδοποίησε τη Δύση σύμφωνα με όσα μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο Μανώλης Κωστίδης.

Έκανε λόγο για μια Τουρκία «της οποίας τα νότια σύνορα περιβάλλονται από τρομοκρατικές οργανώσεις, αποκλεισμένη από την ΕΕ για καθαρά πολιτικούς λόγους, εκτεθειμένη στο κρυφό τεχνολογικό εμπάργκο της Δύσης, στους πολέμους στην Ανατολή και στον Βορρά της και σε τεχνητές κρίσεις στη Μεσόγειο και το Αιγαίο… Ξεχάστε το γονάτισμα, αντιθέτως η Τουρκία, έχει μπει σε μια νέα εποχή ανόρθωσης. Και αυτή η ανόρθωση θα συνεχιστεί».

Κατηγόρησε μάλιστα τη Δύση ότι δεν μπορεί να καταπολεμήσει την τρομοκρατία… «Είναι φανερά τα χάλια της Δύσης στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Η Τουρκία, από την άλλη πλευρά, έχει ξεπεράσει όλα τα εμπόδια στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, οπότε αν αυτός ο τρόμος προέρχεται από τα βόρεια της Συρίας, θα τον τερματίσουμε με το να μην τους φέρουμε μέσα, αλλά θα τον αντιμετωπίσουμε στο βορρά».

«Κάποιοι λένε ότι ‘δεν μπορείς να κάνεις το Κομπάνι έτσι, το Κομπάνι τελείωσε’. Στο Ιντλιμπ, στο Κομπάνι έχουμε λάβει τις απαραίτητες προφυλάξεις, τις λαμβάνουμε και θα τις λαμβάνουμε από εδώ και πέρα. Πείτε στους τρομοκράτες φίλους σας, ότι η Τουρκία δεν είναι τόσο εύφορο μέρος για αυτούς. Εδώ θα πνιγούν μόλις προσπαθήσουν να μπουν μέσα» τόνισε ο Ερντογάν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έξαλλος ο Τραμπ με την ΕΕ για τα πρόστιμα σε αμερικανικές εταιρείες: «Θα πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα – Οι ΗΠΑ δεν είναι ο κουμπαράς της Ευρώπης»
«Οι κυρώσεις θα ανατραπούν πλήρως και αναμένουμε ότι θα επιβληθούν σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σημαντικοί δασμοί το συντομότερο δυνατό», τόνισε μεταξύ άλλων
Ντόναλντ Τραμπ
Εσθονία: Καλύπτουν τα παράθυρα σχολείων με μεμβράνες για να προστατεύσουν τους μαθητές από drones
Σχολείο της Λουκ σχεδιάζει να διδάξει στα παιδιά πώς να αντιδρούν σε έναν συναγερμό για drone - Αναμένονται να μεταφερθούν παιχνίδια και βιβλία στο υπόγειο για να μπορούν να ψυχαγωγούνται, ενώ κρύβονται
REUTERS