Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Ρεζίλι η Ρωσία! Από βιντεοπαιχνίδι οι… ατράνταχτες αποδείξεις τους!

Ρεζίλι η Ρωσία! Από βιντεοπαιχνίδι οι… ατράνταχτες αποδείξεις τους!
Φωτογραφία από Twitter / @CITeam_ru

Η Ρωσία έδωσε σήμερα… ντοκουμέντα που αποδεικνύουν σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και τζιχαντιστών. Ή τουλάχιστον έτσι… πίστευε.

Ο ρωσικός στρατός έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα μια σειρά φωτογραφιών. Σύμφωνα με την Ρωσία, αποδείκνυαν χωρίς αμφισβήτηση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες “καλύπτουν” το Ισλαμικό Κράτος. Πολύ γρήγορα, όμως και μετά από καταγγελίες ακτιβιστών και χρηστών των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, διαπιστώθηκε το εξής… τραγελαφικό: Ότι στις “αποδείξεις” περιλαμβανόταν και ένα screenshot από βιντεοπαιχνίδι!

Άτακτη υποχώρηση από την Ρωσία μετά τη γκάφα!

Στους επίσημους λογαριασμούς του στο Twitter και το Facebook το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δημοσιοποίησε ασπρόμαυρες αεροφωτογραφίες. Υποτίθεται ότι τραβήχθηκαν στις 9 Νοεμβρίου στα σύνορα μεταξύ Ιράκ και Συρίας. Η Ρωσία, με ανακοίνωση του υπουργείου, ανέφερε: “Οι φωτογραφίες παρέχουν την αναντίρρητη επιβεβαίωση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ προσποιούνται ότι μάχονται την τρομοκρατία, καλύπτουν τις μονάδες του Ισλαμικού Κράτους“.

Όμως η μη κυβερνητική οργάνωση Conflict Intelligence Team (CIT) διαπίστωσε γρήγορα την… γκάφα! Ότι, δηλαδή, μια από τις φωτογραφίες προερχόταν από πολεμικό βιντεοπαιχνίδι προσομοίωσης! Συγκεκριμένα το “AC-130 Gunship Simulator: Special Ops Squadron”.

Ιδού οι… αποδείξεις. Αυτό είναι το ρωσικό “ντοκουμέντο”

Ρωσία
Φωτογραφία από Twitter / @CITeam_ru

Κι αυτό το στιγμιότυπο από το βιντεοπαιχνίδι!

Ρωσία
Φωτογραφία από Twitter / @CITeam_ru

Σύμφωνα με τη CIT, άλλες φωτογραφίες είναι επίσης… άσχετες! Συγκεκριμένα, προέρχονται από βίντεο που είχε δώσει στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών του Ιράκ το 2016. Τα βίντεο δείχνουν βομβαρδισμούς της ιρακινής πολεμικής αεροπορίας εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών.

Δείτε τις επίμαχες φωτογραφίες

Οι εν λόγω φωτογραφίες αποσύρθηκαν αμέσως από τον ρωσικό στρατό που στη συνέχεια διαβεβαίωσε ότι η ανάρτησή τους οφειλόταν σε “λάθος” ενός πολιτικού υπαλλήλου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις