Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ρίσι Σούνακ για την 25η Μαρτίου: «Υπερήφανοι για τον ρόλο μας στον αγώνα της ελληνικής ανεξαρτησίας»

Ρίσι Σούνακ για την 25η Μαρτίου: «Υπερήφανοι για τον ρόλο μας στον αγώνα της ελληνικής ανεξαρτησίας»

O πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, έστειλε ευχητήριο μήνυμα στην Ελλάδα για την 25η Μαρτίου μιλώντας για μεγάλη φιλία των δυο χωρών και τονίζοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι «υπερήφανο για τον ρόλο που έπαιξε στον αγώνα της ελληνικής ανεξαρτησίας και τη δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους».

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, δεν έμεινε μόνο στην 25η Μαρτίου. Έκανε αναφορά και στην στάση της Ελλάδας και της χώρας του στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Την ενιαία στάση Ελλάδας και Βρετανίας εναντίον της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, για την υπεράσπιση «των κοινών αξιών της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και των ανθρώπινων δικαιωμάτων», τονίζει ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σούνακ και υπογραμμίζει την πρόθεση των δύο κυβερνήσεων για περαιτέρω ενίσχυση των δύο χωρών σε πολλούς τομείς, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις διμερείς εμπορικές σχέσεις.

Στην ευχετήρια δήλωσή του, με αφορμή τον εορτασμό για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου σημειώνει ότι «εδώ και δύο αιώνες στεκόμαστε ο ένας στο πλευρό του άλλου ως φίλοι και σύμμαχοι. Σήμερα, Βρετανία και Ελλάδα είναι ενωμένες στην καταδίκη της φρικτής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία καθώς υπερασπιζόμαστε τις κοινές μας αξίες της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και των ανθρώπινων δικαιωμάτων».

«Οι κυβερνήσεις μας», προσθέτει, «εργάζονται για την ανάπτυξη ακόμη ισχυρότερων δεσμών ανάμεσα στη Βρετανία και την Ελλάδα σε πολλούς τομείς, ενισχύοντας, για παράδειγμα, τις εμπορικές μας σχέσεις αξίας 10 δισ. λιρών και επεκτείνοντας το μοναδικό δίκτυο σχέσεων και επαφών των πολιτών μας στους τομείς του πολιτισμού και της εκπαίδευσης, της επιχειρηματικότητας και του τουρισμού. Είμαι βέβαιος ότι η σχέση μεταξύ των δύο περήφανων και ανεξάρτητων κρατών θα συνεχίσει να εξελίσσεται και να δυναμώνει».

Καταλήγοντας κάνει αναφορά στην ιστορική επέτειο, λέγοντας ότι «το Ηνωμένο Βασίλειο είναι υπερήφανο για το ρόλο που έπαιξε στον Αγώνα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας και τη δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Στέλνω τις πιο θερμές ευχές μου στον ελληνικό λαό που γιορτάζει σήμερα πάνω από 200 χρόνια ανεξαρτησίας».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις