Πέμπτη, 2 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ρίτα Γουίλσον: Το “ευχαριστώ” για την πολιτογράφηση του Τομ Χανκς

Ρίτα Γουίλσον: Το “ευχαριστώ” για την πολιτογράφηση του Τομ Χανκς
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

“Ευχαριστώ” για την πολιτογράφηση του συζύγου της, Τομ Χανκς, είπε στην Ελλάδα η Ρίτα Γουίλσον.

Σε ανάρτηση της στο Instagram έγραψε: “Ευχαριστώ Ελλάδα για την τιμητική πολιτογράφηση του Τομ Χανκς. Πραγματικά μας τιμήσατε”. Σημειώνει, επίσης, ότι η φωτογραφία στην οποία ποζάρει χαμογελαστή είναι από το όμορφο Αιγαίο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Thank you, Greece, for the Honorary Citizenship along with @tomhanks We truly are honored!!! Photo taken in the beautiful Aegean Sea. #greece

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rita Wilson (@ritawilson) στις

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υπέγραψε στις 27 Δεκεμβρίου 2019 τιμητική πολιτογράφηση του γνωστού Αμερικανού ηθοποιού Τομ Χανκς. Ο γνωστός αστέρας του Χόλιγουντ είναι λάτρης της Ελλάδας, η σύζυγός του είναι ελληνικής καταγωγής, και διακρίνεται για το φιλανθρωπικό του έργο. Εδώ και πολλά χρόνια περνάει τα καλοκαίρια του στην Ελλάδα.

Η τιμητική πολιτογράφηση του Τομ Χανκς και της οικογένειάς του αποτελεί πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός είχε συναντηθεί στο παρελθόν με τον διάσημο ηθοποιό και σε συζήτηση που είχαν σχετικά με θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος, ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε στη σχετική πρόταση, η οποία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τον Τομ Χανκς.

Κατόπιν αυτού, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος απέστειλε σχετική εισήγηση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος την επικύρωσε υπογράφοντας τιμητική πολιτογράφηση του αστέρα του Χόλιγουντ.

Ο Τομ Χανκς είναι παντρεμένος με την ελληνικής καταγωγής ηθοποιό, Ρίτα Γουίλσον, χάρη στην οποία γνώρισε την ορθόδοξη χριστιανική πίστη, την οποία και ασπάστηκε. Είναι γνωστό ότι διαθέτει ακίνητη περιουσία στην Αντίπαρο, την οποία επισκέπτεται συχνά. Λιγότερο γνωστή είναι η φιλανθρωπική δράση που έχει αναπτύξει, μεταξύ των οποίων η μεγάλη βοήθεια που παρείχε στους πυρόπληκτους στο Μάτι.

Με βάση τον σχετικό νόμο, μετά τη δημοσίευση της απόφασης στο ΦΕΚ, ο ηθοποιός Τομ Χανκς και η οικογένεια του έχουν περιθώριο ενός έτους για να αποδεχτούν τυπικά την πολιτογράφησή τους και να ορκιστούν ενώπιον του υπουργού Εσωτερικών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις