Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ρίτσι Σούνακ: Και ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία

Ρίτσι Σούνακ: Και ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία

Οι εξελίξεις στην Βρετανία αναμένεται να είναι καταιγιστικές, μετά την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον από την αρχηγία του Συντηρητικού Κόμματος κατά συνέπεια από την πρωθυπουργία. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ρίτσι Σούνακ ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει να αναλάβει τα ηνία της χώρας. 

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Ρίτσι Σούνακ θα παρουσιαστεί ως ένας «σοβαρός υποψήφιος σε μια σοβαρή χρονική στιγμή» στην κούρσα για την ηγεσία των Συντηρητικών και θα υποστηρίξει ότι είναι ο μοναδικός υποψήφιος με ακεραιότητα. Αυτό αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Times, στον απόηχο της παραίτησης του Μπόρις Τζόνσον. 

Ο Ρίτσι Σούνακ, ο οποίος παραιτήθηκε αυτή την εβδομάδα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ηγεσία του Μπόρις Τζόνσον, θα υποστηρίξει ότι μπορεί να διασώσει την «τιμή» του Συντηρητικού Κόμματος και ότι διαθέτει την εμπειρία να διαχειριστεί την οικονομική κρίση, σύμφωνα με τον συντάκτη του πολιτικού ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας. 

Σημειώνεται ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας είναι ο δεύτερος διεκδικητής, καθώς τον πρόλαβε ο Τομ Τούγκενχατ που ανακοίνωσε ότι μπαίνει στην κούρσα της διαδοχής του Μπόρις Τζόνσον το βράδυ της Πέμπτης (07.07.2022). «Υπηρέτησα στο παρελθόν – στον στρατό και τώρα στο Κοινοβούλιο. Τώρα ελπίζω να ανταποκριθώ για άλλη μια φορά στο κάλεσμα, ως πρωθυπουργός» αναφέρει σε ένα άρθρο γνώμης, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα The Telegraph, o βετεράνος του στρατού και επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του βρετανικού κοινοβουλίου. 

Σύμφωνα πάντως με δημοσίευμα των Financial Times, οι Συντηρητικοί αναμένεται να εκλέξουν νέο ηγέτη του και κατά συνέπεια και τον νέο πρωθυπουργό της χώρας στις αρχές Σεπτεμβρίου. 

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις