Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ρώμη: “Δεν αλλάζουμε ούτε κόμμα στον προϋπολογισμό μας” απαντά στις διαρροές απ’ τις Βρυξέλλες

Ρώμη: “Δεν αλλάζουμε ούτε κόμμα στον προϋπολογισμό μας” απαντά στις διαρροές απ’ τις Βρυξέλλες
Reuters¨Ο Ιταλός αναπληρωτής πρωθυπουργός & υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι

Νέα σκληρή απάντηση έστειλε την Τετάρτη (17.10.2018) η Ρώμη στις Βρυξέλλες μετά τις διαρροές περί ανάγκης διορθώσεων στον προϋπολογισμό του 2019.

“Είμαστε βέβαιοι για τον κρατικό προϋπολογισμό μας, δεν θα τον αλλάξουμε. Σταματήστε και αφήστε την ιταλική κυβέρνηση να δουλέψει υπέρ των Ιταλών”, τόνισε από τη Ρώμη ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι.

Στο ίδιο μήκος κύματος, αλλά σαφώς πιο καυστικό, ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο, πρόσθεσε μέσω διαδικτύου: “Ο Έτινγκερ και όλοι οι Ευρωπαίοι επίτροποι θα έπρεπε να αρχίσουν να φέρονται ως σοβαροί άνθρωποι και να δαγκώνουν την γλώσσα τους τρεις φορές πριν να κάνουν δηλώσεις, όπως ο ήρωας Πάλομαρ, του συγγραφέα Ίταλο Καλβίνο. Ο ήρωας αυτός, αν την τρίτη φορά που δάγκωνε την γλώσσα του ήταν ακόμη πεπεισμένος γι’ αυτό που ήθελε να πει, το έλεγε. Αλλιώς σώπαινε. Κι έτσι περνούσε εβδομάδες και ολόκληρους μήνες σωπαίνοντας”.

Ρώμη: Στο στόχαστρο ο Έτινγκερ

Νωρίτερα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Προϋπολογισμού Γκίντερ Έτιγκερ διέψευσε δημοσίευμα του Spiegel που υποστήριζε ότι οι Βρυξέλλες έχουν ήδη αποφασίσει να απορρίψουν το προσχέδιο του ιταλικού προϋπολογισμού για το 2019 επειδή δεν είναι συμβατό με τους κανόνες της ΕΕ.

“Δεν είπα ότι υπάρχει απόφαση της Κομισιόν για την Ιταλία” έγραψε στο Twitter ο Έτιγκερ, διαψεύδοντας το δημοσίευμα του ιστότοπου του γερμανικού περιοδικού.

“Είναι προσωπική μου άποψη ότι, με βάση τα στοιχεία, είναι πολύ πιθανόν να ζητήσουμε από την Ιταλία να προβεί σε διορθώσεις στον προϋπολογισμό της”, πρόσθεσε ο Κοινοτικός αξιωματούχος, διευκρινίζοντας, επίσης, ότι δεν είπε ποτέ ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σκοπεύει να στείλει επιστολή στην κυβέρνηση της Ρώμης για το θέμα αυτό την Πέμπτη (18.10.2018) ή την Παρασκευή (19.10.2018).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις