Κόσμος

Ρώμη: Η κυβέρνηση Κόντε πήρε ψήφο εμπιστοσύνης – Την Τρίτη η κρίσιμη αναμέτρηση της Γερουσίας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στη Ρώμη η κυβέρνηση του Πρωθυπουργού, Τζουζέπε Κόντε, έλαβε απόψε ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή. Συνολικά, 321 βουλευτές υπερψήφισαν την κυβέρνηση, 259 την καταψήφισαν και 27 απείχαν από την ψηφοφορία.

Από τη Ρώμη μεταδίδεται πως τα μέλη του κόμματος «Ζωντανή Ιταλία», του Ματέο Ρέντσι, επέλεξαν – όπως είχαν προαναγγείλει – την αποχή και το ίδιο ενδέχεται να συμβεί αύριο, Τρίτη (19.01.2021) στην Γερουσία.

Ως γνωστόν, η αυριανή ψήφος των γερουσιαστών θα είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της κυβέρνησης Κόντε.

Τις τελευταίες ώρες, πολλοί αναλυτές θεωρούν πιθανό ότι η κυβερνητική συμμαχία θα καταφέρει να εξασφαλίσει και αύριο την μάχη της Γερουσίας, χωρίς όμως, να πετύχει την απόλυτη πλειοψηφία των 161 ψήφων.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι «3 σωματοφύλακες» που πήρε ο Τραμπ κατά την φυγάδευση από την Τουρκία και οι 2 υπουργοί που άφησε στο Air Force One
Μάρκο Ρούμπιο και Σκοτ Μπέσεντ παρέμειναν στο προεδρικό αεροσκάφος ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκονταν στο φορτηγό τροφοδοσίας ψάχνοντας δρομολόγιο διαφυγής
Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ ελπίζει στην οικονομική ασφυξία του Ιράν: «Είναι χρεοκοπημένοι, μισο-διαπραγματεύομαστε μαζί τους»
Έχει διαβεβαιώσει πως ο πληθωρισμός στο Ιράν ξεπερνά το 300%, κάτι που επανέλαβε χθες μέσω Truth Social, υποστηρίζοντας ακόμη ότι «οι εναπομείναντες στρατιώτες τους είναι απλήρωτοι»
Ντόναλντ Τραμπ