Κόσμος

Ρωσία: 6 χρόνια φυλακή σε μπλόγκερ – Καλούσε σε εμπρηστικές επιθέσεις σε γραφεία στρατολογίας

Σε φυλάκιση έξι ετών καταδικάστηκε μπλόγκερ που απηύθυνε εκκλήσεις για εμπρηστικές επιθέσεις σε στρατολογικά γραφεία στη Ρωσία

Δικαστήριο στη Ρωσία καταδίκασε σε φυλάκιση έξι ετών έναν 35χρονο μπλόγκερ, ο οποίος σε αναρτήσεις του στα social media κατήγγειλε τη στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Νικολάι Φαραφόνοφ κρίθηκε ένοχος από στρατιωτικό δικαστήριο για «δημόσιες εκκλήσεις για διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε αναρτήσει «βίντεο και μηνύματα» μέσω των οποίων ζητούσε την πυρπόληση στρατολογικών γραφείων. Στα δύο και πλέον χρόνια του πολέμου στην Ουκρανία, δεκάδες εμπρηστικές επιθέσεις έχουν καταγραφεί σε στρατολογικά γραφεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση Memorial, η οποία τον χαρακτηρίζει «πολιτικό κρατούμενο», ο Νικολάι Φαραφόνοφ ζούσε σε μία μικρή πόλη της Δημοκρατίας Κόμι και διατηρούσε κανάλι στην πλατφόρμα Telegram μέσω του οποίου επέκρινε έντονα την επίθεση κατά της Ουκρανίας.

Αναφερόταν στις απώλειες των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, στην καταστολή της αντιπολίτευσης στη Ρωσία, στην «πατριωτική» εκπαίδευση στα σχολεία, καθώς και στα κακώς κείμενα στην περιοχή του.

Τον Οκτώβριο του 2022, του είχε επιβληθεί πρόστιμο για «απαξίωση» του στρατού με αφορμή διαδικτυακό σχόλιο σχετικά με τους θανάτους παιδιών στην Ουκρανία.

Ωστόσο, ο Φαραφόνοφ δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε να δημοσιεύει επικριτικά για το Κρεμλίνο μηνύματα, έως ότου συνελήφθη τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο σύγχρονος Χίτλερ»: Διαδηλωτές εισέβαλαν στο εστιατόριο που έτρωγε και τον αποδοκίμασαν – Δείτε βίντεο
Λίγη ώρα πριν την ένταση, ο Ντόναλντ Τραμπ προέτρεπε τους πελάτες του εστιατορίου να απολαύσουν το γεύμα τους καθώς η Ουάσινγκτον είναι «μια ασφαλής πόλη»
Ντόναλντ Τραμπ
1
Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Νεπάλ: Διαδηλωτές έσερναν γυμνό τον αντιπρόεδρο – Έκαψαν ζωντανή τη σύζυγο πρώην πρωθυπουργού
Οι διαδηλώσεις κατά της κατάργησης των social media οδήγησαν στον θάνατο 22 ανθρώπους - Στους δρόμους βγήκε και ο στρατός για να επιβάλει την τάξη
Διαδηλωτής
7