Κόσμος

Ρωσία: Δέκα χιλιάδες Βορειοκορεάτες στρατιώτες εκπαιδεύονται στο Κουρσκ για να πολεμήσουν κατά της Ουκρανίας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δέκα χιλιάδες στρατιώτες από τη Βόρεια Κορέα πρόκειται ρίξει στην μάχη κατά της Ουκρανίας, η Ρωσία, επιβεβαίωσε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε.

Η εμπλοκή της Βόρειας Κορέας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, είναι εδώ και αρκετές ημέρες γνωστή. Οι δηλώσεις του γ.γ. του ΝΑΤΟ ωστόσο επιβεβαίωσαν τα αρχικά δημοσιεύματα με την Μόσχα να μην έχει πάρει ακόμη επίσημη θέση για το θέμα.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι βορειοκορεατικά στρατεύματα έχουν σταλεί στη Ρωσία και ότι βορειοκορεατικές στρατιωτικές μονάδες έχουν αναπτυχθεί στο Κουρσκ», συνέχισε ο γραμματέας.

Πέρα από τον Μαρκ Ρούτε, ακόμη 2 Αμερικάνοι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν την παρουσία των 10.000 Βορειοκορεάτων στην Ρωσία, σύμφωνα με το Reuters.

Πριν από λίγη ώρα, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας ανακοίνωσε πως γύρω στους 2.000 Βορειοκορεάτες στρατιώτες βρίσκονται καθ’οδόν προς την περιφέρεια Κουρσκ ενώ ένας μικρός αριθμός είναι ήδη εκεί.

«Εξακολουθούμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις και διαβουλευόμαστε με τους ουκρανούς εταίρους μας, καθώς και με άλλους συμμάχους», είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πάτρικ Ράιντερ που εξέφρασε την ανησυχία του για την νέα τροπή που παίρνει ο πόλεμος.

Το Πεντάγωνο έχει προειδοποιήσει ήδη πως στην περίπτωση που συμβεί αυτό, τότε η Βόρεια Κορέα θα έχει άμεση εμπλοκή με τον πόλεμο που ταλαιπωρεί την Ουκρανία τα τελευταία σχεδόν 3 χρόνια.

«Το πρόβλημα τώρα είναι ότι έχουμε μία άλλη δύναμη που ενδεχομένως θα εμπλακεί στον πόλεμο της Ουκρανίας. Δείχνει ότι η Ρωσία έχει πρόβλημα ανθρώπινου δυναμικού. Φαίνεται ότι ο τρόπος για την επίλυση αυτής της έλλειψης είναι η πρόσληψη ξένων στρατευμάτων», ανέφερε αναλυτής του CNN.

Φωτογραφίες και βίντεο που κυκλοφορούν στα social media δείχνουν στρατιώτες από την Βόρεια Κορέα να παίρνουν τον απαραίτητο εξοπλισμό από ρωσικό κέντρο εκπαίδευσης και να βγαίνουν αμέσως στο πεδίο για εξάσκηση.

Η Ρωσία και πάλι δεν έχει επιβεβαιώσει ή διαψεύσει την εγκυρότητα αυτών των ντοκουμέντων.

«Είναι δική μας απόφαση αν θα αναπτύξουμε ή όχι, πού, πώς, αν το χρειαζόμαστε ή αν θα πραγματοποιήσουμε κάποιου είδους ασκήσεις, εκπαίδευση, ανταλλαγή εμπειριών», είχε δηλώσει ο Βλαντιμίρ Πούτιν για την εμπλοκή της Βόρειας Κορέας στον πόλεμο.

Οι δυτικές χώρες πιστεύουν πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες οι εισαγόμενοι στρατιώτες θα μεταφερθούν στο πεδίο μάχη για να πολεμήσουν κατά της Ουκρανίας.

Αντιπροσωπεία από τη Νότια Κορέα αυτήν την εβδομάδα πρόκειται να επισκεφθεί το Κίεβο για να παρουσιάσει πληροφορίες για τα βορειοκορεατικά στρατεύματα στους Ουκρανούς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νεάντερταλ και Homo Sapiens είχαν σεξουαλικές επαφές – Η ερωτική σχέση που άλλαξε το DNA του ανθρώπου
Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που ζουν σήμερα φέρουν μερικά θραύσματα του DNA αυτού του εξαφανισμένου είδους, κληρονομημένα από την επιμειξία που υπήρξε μεταξύ των δύο ειδών
Primeval Caveman Wearing Animal Skin Holds Sharp Stone and Makes First Primitive Tool for Hunting Animal Prey, or to Handle Hides. Neanderthal Using Handax. Dawn of Human Civilization
Η Σελέστε Αμαρίγια και η εμμονή με τον Κιλιάν Εμπαπέ: Γιατί η γερουσιαστής της Παραγουάης δεν σταματά το ρατσιστικό παραλήρημα κατά του Γάλλου σταρ
Μία από τις πιο διχαστικές, προσωπικότητες της πολιτικής σκηνής της Παραγουάης - Οι αναρτήσεις που προκάλεσαν σάλο
Σελέστε Αμαρίγια 10
Marfin: Η ανάλυση παλιών βίντεο και φωτογραφιών με AI και το μυστικό email έλυσαν τον γρίφο μετά από 16 χρόνια
Η έρευνα βασίστηκε στη σύγκριση μορφολογικών χαρακτηριστικών, όπως ο σωματότυπος, το ύψος, ο ρουχισμός, τα σακίδια, η στάση και ο τρόπος βάδισης, καθώς και σε μαρτυρίες και στοιχεία από άλλες δικογραφίες
Η μεταφορά των συλληφθέντων στα δικαστήρια 51