Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρωσία: Δεν θα ανεχτούμε εχθρικές συμπεριφορές των ΗΠΑ

Ρωσία: Δεν θα ανεχτούμε εχθρικές συμπεριφορές των ΗΠΑ

Η Ρωσία επιδιώκει να έχει καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ, διεμήνυσε σήμερα το Κρεμλίνο. Ωστόσο υπογράμμισε ότι δεν θα αδρανήσει μπροστά στις «μη φιλικές και ενίοτε και εχθρικές συμπεριφορές» της Ουάσινγκτον έναντι της Μόσχας.

«Λυπούμαστε για την παντελώς μη εποικοδομητική στάση που τηρούν οι αμερικανοί συνάδελφοί μας και φυσικά δεν μπορούμε να αφήσουμε αναπάντητες τις μη φιλικές και ενίοτε και εχθρικές συμπεριφορές απέναντι μας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επεσήμανε ότι η Ρωσία ποτέ δεν υπήρξε πρωτεργάτης της κρίσης στις σχέσεις των δύο χωρών και των περιορισμών. «Ο πρόεδρος Πούτιν – είπε ο Πεσκόφ- διαρκώς λέει ότι η Μόσχα επιθυμεί να οικοδομήσει καλές σχέσεις (με τις ΗΠΑ –σ.σ), οι οποίες να βασίζονται στις αρχές του αμοιβαίου οφέλους και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Αυτή είναι η επαρκώς συνεπής γραμμή του προέδρου Πούτιν».

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, αναφερόμενος επίσης στις δηλώσεις που έκανε ο νέος Ρώσος πρεσβευτής στις ΗΠΑ Ανατόλι Αντόνοφ στη συνέντευξη στην εφημερίδα Kommersant για την πρόθεση του να οικοδομήσει καλές σχέσεις με την Ουάσινγκτον, είπε ότι οι δηλώσεις αυτές «δεν συνιστούν νέα γραμμή, αλλά την παραδοσιακή γραμμή». Επεσήμανε μάλιστα ότι οι σχέσεις αυτές πρέπει να ενισχυθούν προς το συμφέρον της ειρήνης και της παγκόσμιας σταθερότητας προς το συμφέρον της διευθέτησης των διεθνών και περιφερειακών προβλημάτων’.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις