Κόσμος

Ρωσία: Δημοσιογράφοι φοιτητικού περιοδικού διαμαρτυρήθηκαν για τη βία και «έφαγαν» ποινές σωφρονιστικής εργασίας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δικαστήριο της Μόσχας επέβαλε σήμερα σε τέσσερις δημοσιογράφους φοιτητικού περιοδικού της ρωσικής πρωτεύουσας διετείς ποινές σωφρονιστικής εργασίας επειδή προέτρεπαν ανήλικους να συμμετάσχουν σε διαμαρτυρίες κατά του Κρεμλίνου, μετέδωσε το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.

To ανεξάρτητο περιοδικό DOXA ιδρύθηκε από φοιτητές και απόφοιτους πανεπιστημίων στην Ανώτατη Σχολή Οικονομικών της Μόσχας το 2017, καλύπτοντας θέματα φοιτητικής ζωής, ανώτατης εκπαίδευσης, πολιτικής και επιστήμης.

Η αστυνομία συνέλαβε τους τέσσερις δημοσιογράφους τον Απρίλιο του 2021, μετά από έφοδο στα γραφεία της σύνταξης του περιοδικού.

Η έφοδος συνέπεσε με την καταστολή των συμμάχων του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, η σύλληψη και φυλάκιση του οποίου στις αρχές του 2021 προκάλεσε αρκετές διαδηλώσεις σε εθνικό επίπεδο, τις οποίες η αστυνομία χαρακτήρισε παράνομες και διέλυσε με τη χρήση βίας.

Το περιοδικό DOXA τότε είχε ανακοινώσει ότι οι δημοσιογράφοι συνελήφθησαν για ένα βιντεοκλίπ στο οποίο το περιοδικό υποστήριζε ότι είναι παράνομο να αποβάλλονται από το πανεπιστήμιο φοιτητές επειδή συμμετέχουν σε διαδηλώσεις υπέρ του Ναβάλνι.

Ανέφερε επίσης ότι είχε κατεβάσει το βιντεοκλίπ μετά από απαίτηση της κρατικής ρυθμιστικής αρχής μέσων ενημέρωσης.

Η ποινή που επέβαλε το δικαστήριο της περιοχής Ντορογκομίλοφκσι της Μόσχας δεν περιλαμβάνει ποινή φυλάκισης.

Το δικαστήριο απαγόρευσε επίσης στους τέσσερις να διαχειρίζονται διαδικτυακά μέσα για τρία χρόνια, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax, προσθέτοντας ότι οι φοιτητές θα ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Επίθεση με δύο μαχαίρια σε φρουρό της ισραηλινής πρεσβείας στο Βελιγράδι - Νεκρός ο δράστης
Οι σερβικές αρχές περιέγραψαν τον δράστη ως ανήλικο και υπάρχουν ενδείξεις ότι προερχόταν από την πόλη Σάμπατς, στη δυτική Σερβία και ήταν υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους
αστυνομια βελιγραδι
Χιού Χέφνερ: Σοκαριστικές καταγγελίες από τη χήρα του – «Έκανα ό,τι ήθελε, συνέβαιναν πράγματα που δεν ήταν εντάξει»
O Χιού Χέφνερ επιχείρησε να εξαναγκάσει τις δίδυμες Κριστίνα και Καρίσα Σάνον να συμμετάσχουν σε σεξουαλική πράξη μεταξύ τους αποκάλυψε η Κρίσταλ Χέφνερ
Από αριστερά: Καρίσα Σάνον, Κριστίνα Σάνον Χιου Χέφνερ και Κρίσταλ Χέφνερ / Φωτογραφία: ΑΠΕ ΜΠΕ
Θρίλερ για γερά νεύρα οι εκλογές στο Ισραήλ: Στις 55 έδρες το μπλοκ Νετανιάχου - Ισοπαλία δείχνουν τα exit polls
Στις 55 έδρες ανέρχεται η δύναμη του μπλοκ του Μπενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με τα νεότερα επίσημα στοιχεία της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής του Ισραήλ, με την καταμέτρηση να έχει ολοκληρωθεί στο 57,3%
Ο Νετανιάχου και ο Άιζενκοτ
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
46