Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ρωσία: Έκρηξη σε πλοίο με 335 επιβάτες

Ρωσία: Έκρηξη σε πλοίο με 335 επιβάτες

Συναγερμός σήμανε στις Ρωσικές αρχές – και όχι μόνο – καθώς σημειώθηκε έκρηξη σε πλοίο με 335 επιβάτες στην Βαλτική, ανοιχτά του Καλίνινγκραντ.

Η έκρηξη προκάλεσε φωτιά στο πλοίο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το πλοίο είναι Λιθουανικό, ενώ ευτυχώς μετά από κάποια ώρα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, με τους επιβάτες να έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο του πλοίου.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, από τους 335 επιβάτες οι 37 είναι μέλη του πληρώματος, ενώ η έκρηξη φαίνεται να σημειώθηκε στο μηχανοστάσιο.

Το πλοίο είχε ξεκινήσει από το Κίελ της Γερμανίας και είχε προορισμό την Κλαϊπέντα της Λιθουανίας. “Παρουσίασε ένα τεχνικό πρόβλημα, αλλά δεν φλέγεται”, δήλωσε η εκπρόσωπος της δανέζικης εταιρείας DFDS, προσθέτοντας ότι το πορθμείο κατευθύνεται προς το λιμάνι Κλάιπεντα.

«Αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά έχει περιορισθεί. Η κατάσταση βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο του πληρώματος και δεν υπάρχουν τραυματίες» μετέδωσε το πρακτορείο TASS επικαλούμενο δική του πηγή , η οποία επεσήμανε ότι «όλοι οι επιβάτες έχουν συγκεντρωθεί σε ασφαλές μέρος και δεν υπάρχει κανέναν πανικός στο πλοίο».

Στο σημείο της Βαλτικής στο οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, σε απόσταση 135 χιλιομέτρων από την πόλη Καλίνινγκραντ, σπεύδουν οκτώ ρωσικά και λιθουανικά πλοία , δήλωσε στο Ria Novosti o Αντρέι Περμιακόφ, επικεφαλής του συντονιστικού κέντρου των υπηρεσιών διάσωσης του Καλίνιγκραντ.

Στο πορθμείο επιβαίνουν 335 άνθρωποι, ανακοίνωσε ο στρατός της Λιθουανίας, ενώ ο εκπρόσωπος της λιθουανικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε ότι ο στρατός έστειλε ένα ελικόπτερο στο πλοίο και πως άλλα δύο βρίσκονται σε ετοιμότητα αν χρειαστεί

Το περιστατικό αυτό συνέβη μόλις λίγες μέρες μετά της “μαύρης” επετείου της βύθισης του “Εσθονία” το 1994 στην Βαλτική, που πήρε στον θάνατο 852 ανθρώπους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις