Τρίτη, 7 Μαΐ
26oC Αθήνα

Ρωσία: «Έμπλεξε» ιερέας που υπερασπίστηκε δημοσίως τον Αλεξέι Ναβάλνι

Αλεξέι Ναβάλνι

Ο ιερέας Γκεόργκι Σουχαμπόκι από το Ουλιάνοφσκ, ο οποίος απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του μετά την ανάρτηση που έκανε στο Facebook στην οποία έγραφε ότι είναι έτοιμος «να σφίξει το χέρι του Ναβάλνι», εκλήθη στην αστυνομία έπειτα από καταγγελία που έγινε σε βάρος του σύμφωνα με την οποία πρόσβαλε τα αισθήματα των πιστών, γράφει η εφημερίδα Novaya Gazeta.

Στην εξέλιξη αυτή αναφέρθηκε ο ίδιος μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Dozd το οποίο έχει συμπεριληφθεί στο μητρώο «ΜΜΕ-ξένοι πράκτορες»

Ο Σουχαμπόκι δήλωσε ότι πηγαίνει στην αστυνομία, όπου θα τον ανακρίνει συνεργάτης του τμήματος ποινικής δίωξης έπειτα από καταγγελία που έχει γίνει, χωρίς να αναφερθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Στις 20 Οκτωβρίου, σε ανάρτηση του στο Facebook, με αφορμή την είδηση για την βράβευση του Ναβάλνι από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το βραβείο Ζαχάροφ, Σουχαμπόκι έγραψε: «Πριν του ασκούσα κριτική, αλλά σήμερα είμαι έτοιμος να του σφίξω το χέρι». Μετά την ανάρτηση αυτή η Εκκλησία τον έπαυσε από τα καθήκοντα του. Ο Σουχαμπόκι σχολιάζοντας την απόλυσή του στα ΜΜΕ είπε ότι η εκκλησία θεώρησε την ανάρτησή του «συκοφαντική πληροφορία» σε «αντιεκκλησιαστικές» πηγές του διαδικτύου. Εν συνεχεία ο ιερέας εστάλη για έξι μήνες σε ανδρική μονή «για την πνευματική του αποκατάσταση».

Πηγή: Novaya Gazeta.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις