Κόσμος

Ρωσία: Έως το τέλος του έτους οι S-400 στην Τουρκία

Θα παραδώσουμε φέτος ολόκληρο το σύστημα των S-400, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ρωσικής κρατικής εταιρείας Rostec.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Ρωσία θα ολοκληρώσει την παράδοση των ρωσικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400 στην Τουρκία έως τα τέλη του τρέχοντος έτους, δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής της ρωσικής κρατικής εταιρείας Rostec Σεργκέι Τσεβέζοφ κατά την διάρκεια της 14ης διεθνούς έκθεσης οπλικών συστημάτων IDEX-2019 που πραγματοποιείται στο Αμπού Ντάμπι.

«Υπογράψαμε το συμβόλαιο και φέτος έως το τέλος του έτους θα ολοκληρώσουμε όλες τις παραδόσεις. Ολόκληρο το σύστημα θα το παραδώσουμε φέτος» δήλωσε ο Τσεμέζοφ.

Οι πρώτες ανακοινώσεις για τις συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας που αφορούσαν την πώληση S-400 έγιναν τον Νοέμβριο του 2016. Η υπογραφή της σχετικής συμφωνίας επιβεβαιώθηκε εκ μέρους της ρωσικής πλευράς στις 12 Σεπτεμβρίου του 2017. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι η ανάπτυξη των S-400 θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2019. Όπως είχε ανακοινώσει τον Δεκέμβριο του 2017 ο Τσεμέζοφ , η Άγκυρα θα αγοράσει τους S-400 καταβάλλοντας το ποσό των 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρεκόρ πρόωρης συμμετοχής στις ενδιάμεσες εκλογές - Πάνω από 54 εκατ. έχουν ψηφίσει
Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εξακολουθεί να μην αναγνωρίζει την ήττα του από τον Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του 2020, έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί ότι θα αμφισβητήσει αποτελέσματα που δεν θα τον ικανοποιούν
Τραμπ