Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Ρωσία: «Επελαύνει» η μετάλλαξη Δέλτα – Ρεκόρ θανάτων σε Μόσχα και Πετρούπολη

Ρωσία: «Επελαύνει» η μετάλλαξη Δέλτα – Ρεκόρ θανάτων σε Μόσχα και Πετρούπολη

Οι αρχές της Ρωσίας ανακοίνωσαν αριθμό ρεκόρ νέων θανάτων από κορονοϊό στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, ενώ αύξηση παρουσιάζει και ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων σε όλη τη χώρα. Συνολικά εντοπίστηκαν 21.650 νέες μολύνσεις και το τελευταίο καιρό συνεχώς αυξάνονται τα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στη Μόσχα καταγράφηκαν το προηγούμενο 24ωρο 124 θάνατοι από κορονοϊό, ενώ στην Αγία Πετρούπολη 110, ξεπερνώντας τα προηγούμενα ρεκόρ του Σαββατοκύριακου και στις δύο πόλεις. Συνολικά, το προηγούμενο 24ωρο σε όλη τη χώρα εντοπίστηκαν 21.650 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 7.246 στη Μόσχα. Παράλληλα σε όλη τη Ρωσία καταγράφηκαν 611 νέοι θάνατοι από κορονοϊό. Πρόκειται για αύξηση σε σχέση με τους αριθμούς που είχαν ανακοινωθεί την Κυριακή. Μέχρι σήμερα στη Ρωσία έχουν καταγραφεί 5.472.941 κρούσματα κορονοϊού και 133.893 θάνατοι από τη νόσο.

Ο δήμαρχος της Μόσχας είχε τονίσει το Σάββατο το βράδυ στην τηλεόραση ότι σχεδόν 2.000 ασθενείς με covid-19 διακομίζονται κάθε ημέρα στα νοσοκομεία της ρωσικής πρωτεύουσας. «Έχουμε επιστρατεύσει 20.000 κλίνες, εκ των οποίων οι 14.000 είναι κατειλημμένες. Είναι πάρα πολλές», είχε προσθέσει.

«Επελαύνει» η μετάλλαξη Δέλτα

Η Ρωσία, μία από τις χώρες που έχουν πληγεί πολύ από την πανδημία του κορονοϊού, βλέπει τις τελευταίες εβδομάδες τον αριθμό των νέων κρουσμάτων κορονοϊού να αυξάνει λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, που είναι πιο μολυσματική και προκαλεί ανησυχία παγκοσμίως.

Η ρωσική πρωτεύουσα έχει επαναφέρει τις τελευταίες εβδομάδες κάποια περιοριστικά μέτρα, όπως η υποχρεωτική τηλεργασία για ένα μέρος των εργαζομένων, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για όσους εργάζονται στον τομέα των υπηρεσιών και η δημιουργία ενός υγειονομικού πιστοποιητικού για όσους επιθυμούν να πάνε σε ένα εστιατόριο.

Ωστόσο οι αρχές της Μόσχας δεν εξετάζουν ακόμη να επιβάλουν γενικό lockdown, όπως την άνοιξη του 2020, στην πόλη αυτή των 12 εκατομμυρίων κατοίκων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις