Κόσμος

Ρωσία: “Έχουμε φακελωμένους τους τρομοκράτες”!

Η Ρωσία... ξέρει. Όλους τους "ξένους τρομοκράτες – μαχητές", όπως αποκάλυψε συγκεκριμένα ο υπουργός Εξωτερικών.

Η Ρωσία, διά μέσου του υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, αποκάλυψε κάτι που πολλοί ίσως… φαντάζονταν. Ο Λαβρόφ, μιλώντας στη Διπλωματική Ακαδημία του Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε ότι η Ομοσπονδία Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) έχει δημιουργήσει βάση δεδομένων με πληροφορίες για τους ξένους τρομοκράτες –μαχητές.

Τι αποκάλυψε η Ρωσία

Αναφερόμενος στην βάση αυτή δεδομένων, ο Λαβρόφ είπε: «Συνιστά ένα σημαντικό πεδίο στον πόλεμο και την πρόληψη τρομοκρατικών εγκλημάτων».

Προσέθεσε μάλιστα ότι «όσοι επιθυμούν μπορούν να την χρησιμοποιούν» όπως και ότι «όσο πιο ευρεία γίνει η βάση αυτή δεδομένων, όσο πιο πολλά κράτη θα συμμετάσχουν σ’ αυτήν, τόσο πιο εύκολο θα είναι να εντοπισθούν οι διαδρομές και οι μετακινήσεις εκείνων των συμμοριτών, οι οποίοι σήμερα μπορούν να βρεθούν από τη Μέση Ανατολή στην Κεντρική Ασία και στη συνέχεια στην Μαλαισία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Politico: Ο αιώνας της ταπείνωσης για την Ευρώπη μπορεί να έχει ήδη αρχίσει – Η συμφωνία με τον Τραμπ και οι ομοιότητες της υποταγής της Κίνας στη Βρετανία
Ο Τραμπ χρησιμοποιεί την στρατιωτική και τεχνολογική υπεροχή των ΗΠΑ για να πιέζει για μονομερείς συμφωνίες την Ευρώπη
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Ντόναλντ Τραμπ 1
Επιτυχημένη η τελική δοκιμή για την υψηλότερη γέφυρα του κόσμου στην Κίνα – Άντεξε 96 βαρέα φορτηγά
Τα εγκαίνια της εντυπωσιακής γέφυρας έχουν προγραμματιστεί για τα τέλη Σεπτεμβρίου και θα μειώσει τον χρόνο ταξιδιού μεταξύ Λιουτζί και Ανλόνγκ από 2 ώρες σε μόλις 2 λεπτά
Η εντυπωσιακή γέφυρα Huajiang Grand Canyon στην Κίνα
1