Κόσμος

Ρωσία για Nord Stream: Βλακώδες να μας κατηγορείτε – Οι Αμερικανοί έβγαλαν χρήματα από την επίθεση στους αγωγούς

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Κρεμλίνο μίλησε για τις εκρήξεις στους αγωγούς φυσικού αερίου, Nord Stream και φυσικά αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή της Ρωσίας.

«Οι ισχυρισμοί ότι η Ρωσία βρίσκεται με κάποιο τρόπο πίσω από μια επίθεση στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream είναι βλακώδεις και παράλογοι», είπε ο εκπρόσωπος του Βάντιμίρ Πούτιν, Νμίτρο Πεσκόφ και μάλιστα υπογράμμισε ότι η Μόσχα είδε μια κάθετη αύξηση των κερδών των αμερικανικών εταιρειών που προμηθεύουν αέριο στην Ευρώπη.

Ο Πεσκόφ δήλωσε στη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων πως το περιστατικό πρέπει να διερευνηθεί και πως το χρονοδιάγραμμα των επισκευών των αγωγών δεν είναι σαφές.

Η Ευρώπη ερευνά αυτό που η Γερμανία, η Δανία και η Σουηδία χαρακτήρισαν επιθέσεις που προκάλεσαν μεγάλες διαρροές στη Βαλτική από τους δύο ρωσικούς αγωγούς αερίου Nord Stream.

«Ήταν αρκετά προβλέψιμο» ότι μερικοί θα κατηγορούσαν τη Ρωσία, δήλωσε ο Πεσκόφ. «Προβλέψιμο, βλακώδες και παράλογο», πρόσθεσε υπογραμμίζοντας πως οι διαρροές από τους αγωγούς είναι «προβληματικές» για τη Μόσχα επειδή το ρωσικό αέριο που διαρρέει απ’ αυτούς «κοστίζει πολύ ακριβά».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ουκρανία: Νέα κλιμάκωση με ρωσικές επιθέσεις σε φορτηγά πλοία και χαλυβουργίες – Ουκρανικά drones σφυροκόπησαν τη Σαμάρα
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του κατέρριψαν στη διάρκεια της νύκτας 230 ουκρανικά drones πάνω από περισσότερες από μια δωδεκαριά ρωσικές περιφέρειες
Πυροσβέστης σε κτίριο κατοικιών, μετά από πλήγμα, στην Οδησσό της Ουκρανίας