Κόσμος

Ρωσία: Για τρομοκρατία κατηγορείται Ουκρανός ύποπτος που συνελήφθη για την δολοφονία αξιωματικού του στρατού

Ο Ρώσος Υποστράτηγος σκοτώθηκε μετά από έκρηξη αυτοκινήτου που ήταν «παγιδευμένο» με εκρηκτικά

Οι εισαγγελικές αρχές στην Ρωσία απήγγειλαν κατηγορίες για τρομοκρατία εις βάρος ενός Ουκρανού που θεωρείται ύποπτος για την δολοφονία την Παρασκευή (25.04.2025) ενός υψηλόβαθμου αξιωματικού του ρωσικού στρατού, μετέδωσε σήμερα (27.04.2025) το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Η Ρωσία κατηγόρησε την Ουκρανία ότι βρίσκεται πίσω από την δολοφονία του Ρώσου Υποστράτηγου Γιάροσλαβ Μοσκάλικ, ο οποίος σκοτώθηκε από έκρηξη «παγιδευμένου» αυτοκινήτου κοντά στη Μόσχα.

Ο 59χρονος Υποστράτηγος Γιάροσλαβ Μοσκάλικ, ήταν υποδιευθυντής στην Διεύθυνσης Βασικών Επιχειρήσεων του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Προς το παρόν το Κίεβο δεν έχει σχολιάσει σχετικά με τον θάνατο του Μοσκάλικ.

Επικαλούμενο την Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή, το Interfax μετέδωσε ότι ο ύποπτος Ίγκνατ Κούζιν δήλωσε ένοχος για την δολοφονία του Μοσκάλικ και είπε ότι στρατολογήθηκε από τις ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Η Ερευνητική Επιτροπή ανέφερε ότι οι ρωσικές αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν και άλλα πρόσωπα που πιθανόν να εμπλέκονται στην δολοφονία του Μοσκάλικ.

Ρώσοι μπλόγκερς που γράφουν για τον πόλεμο χαρακτήρισαν τον Μοσκάλικ ανερχόμενο αστέρα.

Είχε συμμετάσχει σε πολλές ρωσικές αντιπροσωπείες σε ανώτερο επίπεδο που είχαν πραγματοποιήσει συναντήσεις με δυτικούς αξιωματούχους με στόχο την διαπραγμάτευση συμφωνίας για τον τερματισμό του πολέμου.

 

Είχε επίσης ασχοληθεί με το θέμα της Συρίας, παρουσιάζοντας έκθεση για την στρατιωτικοτεχνική συνεργασία στην Αφρική και στη Μέση Ανατολή σε ένα φόρουμ για την ασφάλεια, στη Μόσχα, το 2021.

Ο Μοσκάλικ σκοτώθηκε στην πόλη Μπαλασίκα, ανατολικά της Μόσχας, μερικές ώρες πριν ο απεσταλμένος του προέδρου των ΗΠΑ Στιβ Γουίτκοφ συναντήσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στη ρωσική πρωτεύουσα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Οι ΗΠΑ απελαύνουν ξένους που πανηγυρίζουν για το έγκλημα – «Δεν φιλοξενούμε ανθρώπους που χαίρονται με τον θάνατο Αμερικανών»
Ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ανάκληση θεωρήσεων, στο πλαίσιο της ευρείας μεταναστευτικής καταστολής της δεύτερης θητείας Τραμπ
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο
1
Ανήσυχος ο CEO της OpenAI για το ChatGPT: «Δεν κοιμάμαι καλά, μπορούσαμε να είχαμε δώσει καλύτερες συμβουλές πριν από τις αυτοκτονίες»
Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Σαμ Άλτμαν, μίλησε για πολλά ζητήματα που τον απασχολούν σε σχέση με το chatgpt και έδωσε απαντήσεις σε μια σειρά ηθικών και δεοντολογικών ερωτήσεων
Ο Σάμ Άλτμαν
Παρίσι: Το Κατάρ κατέχει 20% των ακινήτων στα Ηλύσια Πεδία – Πώς άλλαξε η πιο γνωστή λεωφόρος της γαλλικής πρωτεύουσας
Σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας Le Monde, η Ντόχα έχει αποκτήσει τον έλεγχο αρκετών εμβληματικών κτιρίων στη διασημότερη λεωφόρο του Παρισιού, επωφελούμενη από φορολογικές συμφωνίες της δεκαετίας του 1990
Παρίσι