Κόσμος

Ρωσία: Η καθυστέρηση λειτουργίας του Nord Stream 2 βλάπτει οικονομικά την Ευρώπη

Για την καθυστέρηση στην έναρξη λειτουργίας του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 αναφέρθηκε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ τόνισε πως η καθυστέρηση στην έναρξη λειτουργίας του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 είναι κακή και για τους συμμετέχοντες στο έργο και για τους καταναλωτές και για την οικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης εν γένει.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σολτς, ο οποίος δεν απέκλεισε τη λήψη μέτρων κατά του Nord Stream 2 σε περίπτωση ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σημείωσε ότι «τακτικά, καθημερινά, κάποιος απειλεί με κάτι» τη Ρωσία.

«Το εμπορικό διεθνές έργο Nord Stream 2 δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί, επειδή δεν έχει ακόμη ενεργοποιηθεί. Και το ότι δεν λειτουργεί, είναι στην πραγματικότητα κακό τόσο για όσους συμμετείχαν σε αυτό το έργο, όσο και για όσους καταναλώνουν φυσικό αέριο στην Ευρώπη. Είναι κακό για την οικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης, η οποία παρεμπιπτόντως υποφέρει επίσης σημαντικά σε αυτή την εποχή της πανδημίας», δήλωσε ο Πεσκόφ στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Η Ρωσία τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση στις «πολύ σημαντικές σχέσεις» της με τη Γερμανία και ελπίζει να τις αναπτύξει με συνέπεια, πρόσθεσε ο Ρώσος εκπρόσωπος ένα 24ωρο μετά την πρώτη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών Αναλένα Μπέρμποκ και Σεργκέι Λαβρόφ στη Μόσχα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ερντογάν: «Η Τουρκία θα διασφαλίζει την ασφάλεια της Λιβύης και θα προστατεύει τα δικαιώματά μας στην ανατολική Μεσόγειο»
Ο Τούρκος προέδρος μίλησε με τον ηγέτη της λιβυκής κυβέρνησης στην Τρίπολη για την ενεργειακή συνεργασία των δύο πλευρών στην ανατολική Μεσόγειο
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Σουηδία: Η αστυνομία αποκαλύπτει πάνω από 17.000 ενεργά μέλη σε δίκτυα οργανωμένου εγκλήματος
Οι σουηδικές αρχές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: οι εγκληματικές συμμορίες εξακολουθούν να επεκτείνονται παρά τα αυστηρά μέτρα καταστολής – Ένα φαινόμενο που βυθίζει τη χώρα σε μια άνευ προηγουμένου κρίση ασφάλειας
Η αστυνομία στη Σουηδία
Νεκρός Ρώσος απατεώνας κρυπτονομισμάτων μετά από απάτη 500 εκατ. δολαρίων – Δολοφόνησαν και τη σύζυγό του
Απήχθησαν και δολοφονήθηκαν από Ρώσους, όταν δεν καταβλήθηκαν τα λύτρα - Τα πτώματά τους δεν έχουν βρεθεί - Πώς εξαπάτησε επενδυτές κερδίζοντας μισό εκατ. δολάρια
Ο Ρομάν Νόβακ και η σύζυγός του