Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρωσία: Η Ουκρανία έχει πρόγραμμα βιολογικών όπλων – Το χρηματοδοτούν οι ΗΠΑ

Ρωσία: Η Ουκρανία έχει πρόγραμμα βιολογικών όπλων – Το χρηματοδοτούν οι ΗΠΑ

Ξεκάθαρη απειλή από τη Ρωσία πως θα επιτεθεί στη βιομηχανία όπλων της Ουκρανίας. Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι το Κίεβο έχει πρόγραμμα παραγωγής βιολογικών όπλων, το οποίο χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ!

Το είπε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ, ο άνθρωπος που προανήγγειλε ότι η Ρωσία θα χτυπήσει τα εργοστάσια της βιομηχανίας όπλων της Ουκρανίας. Το Κίεβο είπε, όταν ξεκίνησε η ρωσική εισβολή, κατέστρεψε ίχνη βιολογικών όπλων!

Ο ρωσικός στρατός ανακάλυψε ότι καταστράφηκαν εσπευσμένα ίχνη «προγράμματος κατασκευής βιολογικών όπλων από το καθεστώς του Κιέβου», ισχυρίστηκε. Υποστήριξε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν παθογόνους οργανισμούς, μεταξύ άλλων μικρόβια της χολέρας και της πανώλης, την πρώτη ημέρα της εισβολής των δυνάμεων της Ρωσίας, στις 24 Φεβρουαρίου. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσιοποίησε έγγραφα στα ουκρανικά, υποστηρίζοντας πως το πρόγραμμα χρηματοδοτείτο από τις ΗΠΑ.

Όσον αφορά στις επιθέσεις εναντίον της βιομηχανίας όπλων της Ουκρανίας, ο Ρώσος αξιωματούχος, είπε ότι αυτές θα ενταθούν.

«Στο πλαίσιο του καθήκοντος να αποστρατιωτικοποιηθεί η Ουκρανία, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα βάλουν στο στόχαστρο εταιρείες της ουκρανικής βιομηχανίας όπλων», προχωρώντας σε πλήγματα «υψηλής ακρίβειας».

Ο Ιγκόρ Κονασένκοφ είπε ακόμη ότι ουκρανικά μαχητικά πέταξαν στη Ρωσία, ενώ προειδοποίησε ότι η Μόσχα θα θεωρήσει πως όποια χώρα επιτρέψει σε αεροσκάφη της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας να χρησιμοποιήσουν αεροδρόμιά της συμμετέχει στην ένοπλη σύρραξη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις