Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ρωσία: Η στιγμή που κεραυνός χτυπά αεροπλάνο – Πανικός στον αέρα

Ρωσία: Η στιγμή που κεραυνός χτυπά αεροπλάνο – Πανικός στον αέρα

Εφιαλτική ήταν η πτήση για περίπου 175 επιβάτες ενός Boeing 737-800 της αεροπορικής εταιρείας Azur Air οι οποίοι θέλησαν να φτάσουν στο θέρετρο Σότσι της Ρωσίας. Το αεροσκάφος έπεσε σε σφοδρή καταιγίδα, όταν έχασε απότομα ύψος και στη συνέχεια χτυπήθηκε από κεραυνό.

Όπως μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, το αεροπλάνο έμοιαζε να κάνει «ελεύθερη πτώση» κατά τη διάρκεια της πτήσης κοντά στο θέρετρο του Σότσι της Ρωσίας. Μάλιστα, το αεροσκάφος αναγκάστηκε σε επείγουσα προσγείωση 200 χλμ μακριά από το Σότσι, στο Κράσνονταρ, λόγω της σφοδρότητας της καταιγίδας.

Επιβάτης της πτήσης, που αναχώρησε από το Εκατερίνεμπουργκ, δήλωσε πως έζησαν «τον απόλυτο τρόμο», ενώ ένας ακόμα επιβάτης είπε πως κάποιοι αποχαιρετούσαν ο ένας τον άλλον, καθώς ήταν σίγουροι ότι το αεροπλάνο θα συντριβεί.

Το αεροπλάνο έκανε ήδη «ελεύθερη πτώση» όταν χτυπήθηκε από κεραυνό. Επιβάτης περιέγραψε: «Μπουκάλια και άλλα μικροαντικείμενα είχαν σκορπιστεί παντού μέσα στην καμπίνα των επιβατών. Και μετά μας χτύπησε ο κεραυνός. Ακούσαμε έναν θόρυβο και είδαμε μια λάμψη».

Επιβάτης κατέγραψε σε βίντεο τη στιγμή που ο κεραυνός χτυπά το αεροπλάνο, ενώ ένας άλλος περιέγραψε: «Όλοι τρόμαξαν. Μια γυναίκα άρχισε να κάνει τον σταυρό της. Εγώ θυμήθηκα όλες τις προσευχές που ξέρω. Όταν μας χτύπησε ο κεραυνός γύρισα και είδα έναν άνδρα να τον έχει κυριεύσει ο φόβος. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το βλέμμα του».

Τέλος, ένας ακόμα επιβάτης έλεγε πως το μόνο που τους έλεγε ο πιλότος ήταν να μην πανικοβάλλονται και να βάλουν τις ζώνες ασφαλείας. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις