Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Ρωσία: Η στιγμή της έκρηξης που σκότωσε τον στρατιωτικό μπλόγκερ στην Αγία Πετρούπολη

Ρωσία: Η στιγμή της έκρηξης που σκότωσε τον στρατιωτικό μπλόγκερ στην Αγία Πετρούπολη

Στη δημοσιότητα δόθηκε το πλήρες βίντεο από τη δολοφονία του μπλόγκερ Βλάντλεν Τατάρσκι, ο οποίος δολοφονήθηκε στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας την Κυριακή (2.4.2023) σε καφετέρια όταν εξερράγη βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε αγαλματίδιο.

Για τη φονική έκρηξη έχει συλληφθεί η Ντάρια Τρέποβα, που παρέδωσε το αγαλματίδιο προτομή στον μπλόγκερ. Σε ένα από τα βίντεο φαίνεται ο Τατάρσκι, ένθερμος υποστηρικτής του πολέμου που έχει εξαπολύσει η Ρωσία στην Ουκρανία, να παραλαμβάνει την «παγιδευμένη» προτομή.

Ο Τατάρσκι τοποθετεί την προτομή πάνω σε ένα τραπέζι και στέκεται δίπλα της.

Σε αυτό το σημείο γίνεται η έκρηξη.

Σε άλλο βίντεο που διέρρευσε φαίνεται η Τρέποβα, καθώς ο Τατάρσκι την κάλεσε να κάτσει πιο κοντά με την ίδια να τεντώνει τα χέρια αρνούμενη να πλησιάσει.

Η Τρέποβα συνελήφθη από τις αρχές και τη Δευτέρα οι αρχές έδωσαν στην δημοσιότητα βίντεο με την Τρέποβα να παραδέχεται ότι αυτή παρέδωσε την προτομή στον Τατάρσκι. Ωστόσο, στο βίντεο η Τρέποβα δεν αποκαλύπτει αν γνώριζε ότι υπήρχε βόμβα μέσα στο κουτί και ποιος της το έδωσε.

Ο Τατάρσκι, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Μαξίμ Φομίν, είχε περισσότερους από 560.000 ακόλουθους στο Telegram και ήταν ειδικό σε στρατιωτικά θέματα για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις