Κόσμος

Ρωσία: Καταδικάστηκε πρώην δήμαρχος για ανάρτηση στο Twitter υπέρ του Ναβάλνι

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δικαστήριο της ρωσικής πόλης Γιεκατερίνεμπουργκ καταδίκασε σε φυλάκιση εννέα ημερών τον πρώην δήμαρχο της πόλης, Γιεβγκένι Ρόϊζμαν, καθώς τον έκρινε ένοχο επειδή χρησιμοποίησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προτρέψει τον κόσμο να συμμετάσχει στις διαδηλώσεις για την απελευθέρωση του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι.

Ο Γιεβγκένι Ρόϊζμαν, ο οποίος υπήρξε δήμαρχος της τέταρτης σε μέγεθος πόλης της Ρωσίας, Γιεκατερίνεμπουγκ, από το 2013 έως το 2018, κατηγορήθηκε ως διοργανωτής παράνομης διαδήλωσης όταν κάλεσε τους περίπου 500.000 ακολούθους του στο Twitter, να βγουν στους δρόμους.

«Διοργάνωση (διαμαρτυρίας) σημαίνει ένα tweet και ένα retweet,» έγραψε ο Ρόϊζμαν στο Twitter κοροϊδεύοντας την απόφαση. «Αυτό είναι μια έκκληση (να βγουν στους δρόμους)».

Ο Ρόϊζμαν ο οποίος θα πρέπει επίσης βάσει της απόφασης να συμπληρώσει 30 ώρες κοινωνικής εργασίας, είναι ένας ανοιχτός επικριτής των αρχών και μερικές φορές χρησιμοποιεί για τις χαρακτηρίσει στις αναρτήσεις του στο Twitter, προσβλητικές εκφράσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Τι αλλάζει στην προεδρία Τραμπ αν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν τη Βουλή ή τη Γερουσία – Οι έρευνες που σχεδιάζουν
Εφόσον αποκτήσουν την πλειοψηφία στο Κογκρέσο, οι Δημοκρατικοί θα έχουν στη διάθεσή τους ισχυρότερα κοινοβουλευτικά εργαλεία για να ελέγξουν τις κυβερνητικές αποφάσεις
Ντόναλντ Τραμπ
Τραμπ: Παλέψαμε 250 χρόνια να κάνουμε τη χώρα μεγάλη, δεν θα την καταστρέψουν οι Δημοκρατικοί υποψήφιοι
Χαρακτήρισε τους υποψηφίους των Δημοκρατικών εξαιρετικά επικίνδυνους, υποστηρίζοντας ότι τάσσονται υπέρ των τζιχαντιστών, των Αδελφών Μουσουλμάνων και άλλων ομάδων
Ντόναλντ Τραμπ
Ο Νετανιάχου ζητάει κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας στο Ισραήλ χωρίς τα αραβικά κόμματα
«Επιδιώκουμε να συγκροτήσουμε ένα διευρυμένο κυβερνητικό σχήμα με τους εταίρους μας και με οποιοδήποτε κόμμα επιθυμεί να συμπορευτεί μαζί μας και δεν υποστηρίζει την τρομοκρατία»
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Γαλλία: Στο εδώλιο οι γονείς της 4χρονης που βρέθηκε νεκρή και ακρωτηριασμένη σε χαντάκι – Το φρικτό έγκλημα που συγκλόνισε τη χώρα πριν από 39 χρόνια
Ένα τυχαίο εύρημα DNA, 31 χρόνια αργότερα, οδήγησε στην ταυτοποίησή της και στη σύλληψη των γονιών της, που κινδυνεύουν με ισόβια
A France Police officer controls cars at a check point ahead of the G7 summit in Evian-les-Bains, France, Monday, June 15, 2026.