Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ρωσία: Καταδικάστηκε πρώην δήμαρχος για ανάρτηση στο Twitter υπέρ του Ναβάλνι

Ρωσία: Καταδικάστηκε πρώην δήμαρχος για ανάρτηση στο Twitter υπέρ του Ναβάλνι

Δικαστήριο της ρωσικής πόλης Γιεκατερίνεμπουργκ καταδίκασε σε φυλάκιση εννέα ημερών τον πρώην δήμαρχο της πόλης, Γιεβγκένι Ρόϊζμαν, καθώς τον έκρινε ένοχο επειδή χρησιμοποίησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προτρέψει τον κόσμο να συμμετάσχει στις διαδηλώσεις για την απελευθέρωση του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι.

Ο Γιεβγκένι Ρόϊζμαν, ο οποίος υπήρξε δήμαρχος της τέταρτης σε μέγεθος πόλης της Ρωσίας, Γιεκατερίνεμπουγκ, από το 2013 έως το 2018, κατηγορήθηκε ως διοργανωτής παράνομης διαδήλωσης όταν κάλεσε τους περίπου 500.000 ακολούθους του στο Twitter, να βγουν στους δρόμους.

«Διοργάνωση (διαμαρτυρίας) σημαίνει ένα tweet και ένα retweet,» έγραψε ο Ρόϊζμαν στο Twitter κοροϊδεύοντας την απόφαση. «Αυτό είναι μια έκκληση (να βγουν στους δρόμους)».

Ο Ρόϊζμαν ο οποίος θα πρέπει επίσης βάσει της απόφασης να συμπληρώσει 30 ώρες κοινωνικής εργασίας, είναι ένας ανοιχτός επικριτής των αρχών και μερικές φορές χρησιμοποιεί για τις χαρακτηρίσει στις αναρτήσεις του στο Twitter, προσβλητικές εκφράσεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις