Κόσμος

Ρωσία: “Κατηφόρα” για το ρούβλι εξαιτίας του “πολέμου” ΗΠΑ – ΚΙΝΑΣ

Το ρούβλι έγινε αρκετά πιο φτηνό σήμερα στο χρηματιστήριο της Μόσχας. Με την έναρξη των συναλλαγών η ισοτιμία του δολαρίου αυξήθηκε κατά 35 καπίκια φθάνοντας τα 65,43 ρούβλια , ενώ του ευρώ κατά 39 καπίκια φθάνοντας τα 73,43 δολάρια.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στις 11.16 ώρα Μόσχας η ισοτιμία δολαρίου και ευρώ σε σχέση με το ρούβλι είχε φθάσει τα 65,46 και 73,49 αντίστοιχα.

Η ισοτιμία του ρουβλίου μειώθηκε παρά τις αυξητικές τάσεις της τιμής του πετρελαίου. Στις 11.20 ώρα Μόσχας η τιμή πετρελαίου Brent στο Διηπειρωτικό χρηματιστήριο αυξήθηκε κατά 1,29% φθάνοντας τα 71,54 δολάρια το βαρέλι.

Το ρούβλι γίνεται πιο φτηνό μαζί με τα άλλα νομίσματα των αναπτυσσόμενων οικονομιών, δηλώνει η κύρια οικονομολόγος της Nordea Bank Τατιάνα Εβδοκίμοβα, καθώς το κινεζικό γιουάν σήμερα έχανε 0,6% της αξίας του, η τουρκική λίρα -1,4%, το νοτιοαφρικανικό ράντ -0,8% και το μεξικάνικο πέσο -0,5%.

Από τις αρχές του χρόνου, τη ζήτηση μετοχικών κεφαλαίων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις πιστωτών, την ενίσχυε η ελπίδα ότι η εμπορική διαμάχη μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ θα διευθετηθεί, δηλώνει η Εβδοκίμοβα, επισημαίνοντας ότι ωστόσο τις τελευταίες μέρες η κατάσταση άλλαξε αισθητά. Οι προσδοκίες ότι οι δυο πλευρές θα καταλήξουν σε συμφωνία στις συνομιλίες που έγιναν στις 9-10 Μαΐου διαψεύστηκαν και δεν είναι σαφές πότε θα υπάρξει νέα συνάντηση.

Η Ρωσίδα οικονομολόγος εκτιμώντας ότι οι κίνδυνοι αυτοί θα συνεχίσουν να υπάρχουν, επισημαίνει ότι « αυτή την στιγμή βλέπουμε την πρώτη αντίδραση των αγορών, αλλά στη συνέχεια έχει σημασία να παρακολουθούμε τα μακροοικονομικά στοιχεία και κυρίως να δούμε ποιο αντίκτυπο θα έχει η αποτυχία των κινεζο-αμερικανικών συνομιλιών στους ρυθμούς ανάπτυξης της κινεζικής και παγκόσμιας οικονομίας καθώς και στις τιμές πετρελαίου».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σεισμός στην Ιαπωνία: Τουλάχιστον 18 νεκροί, αγώνας δρόμου για την εύρεση παγιδευμένων επιζώντων
Οι αρχές έχουν προειδοποιήσει τους κατοίκους των περιοχών που επηρεάστηκαν περισσότερο από τον σεισμό να είναι προετοιμασμένοι για μετασεισμούς που μπορεί να διαρκέσουν περίπου μία εβδομάδα
Ένας πυροσβέστης στο χώρο του εμπορικού κέντρου Aeon Mall, μετά από έκρηξη που σημειώθηκε μετά από σεισμό μεγέθους 7,1 Ρίχτερ που έπληξε τη νότια επαρχία Κουμαμότο της Ιαπωνίας
Συνεχείς αναζωπυρώσεις στη Γαλλία και φόβοι για το νέο κύμα καύσωνα - 770.000 στρέμματα έγιναν στάχτη στην Ισπανία
Βελτιωμένα τα μέτωπα και στις δύο χώρες - Επιστρέφουν στα σπίτια τους κάτοικοι που πήραν εντολή να εκκενώσουν - Ανυπολόγιστες ζημιές, πάνω από 120 πυροσβέστες τραυματίστηκαν στη Γαλλία
Baz Ratner
5