Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ρωσία: Κατηγορούμενος για δολοφονία ενός γκέι το «έσκασε» από δικαστήριο

Ρωσία

Στη Μόσχα, ο ύποπτος για τη δολοφονία του ομοφυλόφιλου Ρομάν Γιεντάλοφ στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κούρσκ, το έσκασε από την αίθουσα του δικαστηρίου Μπασμάνι κατά την διάρκεια του διαλλείματος, ανακοίνωσε η ΛΟΑΤΚΙ οργάνωση Stimul, επικαλούμενη τον δικηγόρο Αρτιόμ Λάποφ.

Το κολλέγιο των ενόρκων επρόκειτο να αποφασίσει αν είναι ή όχι ένοχος ο Αντόν Μπερεζνόι, ο οποίος αν και το σκάσε, άφησε την ταυτότητα του στο δικαστήριο. Η οργάνωση Stimul, επισήμανε ότι στο Μπερεζνόι περισσότερο από έξι μήνες έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου.

Τον Φεβρουάριο οι ένορκοι αποφάσισαν ότι ο Μπερεζνόι είναι αθώος σε σχέση με τη δολοφονία. Ωστόσο, το εφετείο αναθεώρησε την απόφαση αυτή και η υπόθεση εξετάζεται εκ νέου

Η δολοφονία σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2019, έξω ακριβώς από την κεντρική είσοδο του σιδηροδρομικού σταθμού. Ο εγκληματίας επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον δύο ανδρών. Ο Γιεβγκένι Εφίμοφ τραυματίσθηκε ελαφρά, αλλά ο Γιεντάλοφ ο οποίος κάλυψε με το σώμα του τον φίλο του άφησε επί τόπου την τελευταία του πνοή. Ο επιζήσας Εφίμοφ, δήλωσε ότι ο δράστης τους επιτέθηκε φωνάζοντας προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό.

Πηγή: Novaya Gazeta.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις