Κόσμος

Ρωσία: Ξανά σε λειτουργία ο πρώτος drive-in κινηματογράφος στη Μόσχα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τρεις μέρες μετά τη λήξη της καραντίνας Μόσχα επαναλειτούργησε σε προάστιο της πόλης ο πρώτος κινηματογράφος drive-in, τη στιγμή που οι κινηματογραφικές αίθουσες εξακολουθούν να είναι κλειστές λόγω κορονοϊού.

Ο drive-in κινηματογράφος «Karo κάτω από τα αστέρια» άνοιξε χθες στον χώρο του εκθεσιακού κέντρου Crocus City και μπορεί να δεχθεί έως 100 αυτοκίνητα.

Οι θεατές κάνουν σχεδόν τα πάντα ανέπαφα. Πρέπει να αγοράσουν το εισιτήριο μέσω διαδικτύου, εισέρχονται στο χώρο του κινηματογράφου αφού σκανάρουν τον κωδικό που έχει το εισιτήριο, και μπορούν να παραγγείλουν on-line ποπ-κορν από το μπαρ του κινηματογράφου.

O ήχος της ταινίας μεταδίδεται μέσω ραδιοκυμάτων στα αυτοκίνητα 

Από την άλλη, ο κινηματογράφος εξασφαλίζει ότι ο ήχος της ταινίας μεταδίδεται μέσω ραδιοκυμάτων στα αυτοκίνητα τους.

«Ο κόσμος θέλει να βγει απ το σπίτι του και να διασκεδάσει έξω. Και οι κινηματογράφοι drive-in προσφέρουν τη δυνατότητα προβολής μιας ταινίας σε μεγάλη οθόνη, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας ώστε να μη τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των θεατών», λέει η πρόεδρος της εταιρείας Karo Όλγα Ζηνιάκοβα.

Η διαφημιστική αφίσα του drive-in , γράφει ότι αρχικά θα αρχίσουν προβολές γνωστών ταινιών όπως «Το πράσινο βιβλίο», αλλά από 1η Ιουλίου θα προβάλλεται η αμερικανική κωμωδία «My spy».

People walk next to parked cars at the Moscow's first drive-in movie theatre as the coronavirus lockdown is lifted in Moscow, Russia June 11, 2020. REUTERS
 

«Θέλουμε να επεκτείνουμε τους κινηματογράφους drive-in και μετά την λήξη της καραντίνας καθώς πιστεύουμε ότι ο τρόπος αυτός διασκέδασης είχε άδικα υποτιμηθεί» δήλωσε η Ζηνιάκοβα.

Οι αρχές της Μόσχας λόγω κορονοϊού είχαν κλείσει στα τέλη Μαρτίου τις κινηματογραφικές αίθουσες, τα εμπορικά κέντρα και άλλους χώρους διασκέδασης. Αυτή την εβδομάδα ανακοινώθηκε το τέλος της καραντίνας στη Μόσχα, αλλά δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής πότε θα ανοίξουν και πάλι οι κινηματογραφικές αίθουσες.

Ελπίζουν σε άνοιγμα οι κινηματογράφοι στα τέλη Ιουνίου 

Τα μεγαλύτερα δίκτυα κινηματογραφικών αιθουσών ευελπιστούν ότι οι περιορισμοί θα αρθούν έως τα τέλη Ιουνίου αρχές Ιουλίου. Η ρωσική ρυθμιστική αρχή προστασίας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor), με έγγραφο της το οποίο επικαλείται το Reuters, θα απαιτήσει από τους ιδιοκτήτες κινηματογραφικών αιθουσών, να τηρείται η απόσταση του 1,5 μέτρου για τους θεατές και τους υπαλλήλους, να γίνει αναδιάταξη των καθισμάτων, να γίνεται εξαερισμός ανά δύο ώρες και τα διαλλείματα μεταξύ των προβολών να είναι μεγαλύτερης διάρκειας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας Karo, τα μέτρα αυτά θα επιφέρουν μείωση των εισπράξεων κατά 35-40% στην περίπτωση που οι κινηματογράφοι επαναλειτουργήσουν τον Ιούλιο.

drive

Αυτό σημαίνει ότι «θα χάνουμε καθημερινά 1-2 προβολές σε κάθε αίθουσα» δηλώνει η γενική διευθύντρια του δικτύου Moskino Σβετλάνα Μαξιμένκο.

Με δεδομένη την κατάσταση αυτή πολλές εταιρείες κινηματογραφικών αιθουσών σκέφτονται να στραφούν αυτήν την περίοδο προς του θερινούς κινηματογράφους και να τους δημιουργήσουν σε χώρους που είναι κατάλληλοι για υπαίθριες προβολές ταινιών, όπως είναι χώροι στις εγκαταστάσεις Έκθεσης Εθνικής Οικονομίας ή του κολυμβητηρίου «Tsaika».

Η εταιρεία κινηματογραφικών αιθουσών Pioner προγραμματίζει τον Ιούνιο να ξεκινήσει προβολές δωρεάν σε τοίχους κτιρίων στο κέντρο της Μόσχας. «Όλοι συμφωνούν ότι ο κόσμος επιθύμησε τον κινηματογράφο, όπως τα καφέ και τα εστιατόρια» λέει η γενική διευθύντρια του δικτύου Moskino Σβετλάνα Μαξιμένκο.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από την σύγκρουση των τρένων στην Ισπανία: «Άνθρωποι και καθίσματα εκσφενδονίζονταν στον αέρα» - Στους 74 οι νεκροί
Επιζώντες περιγράφουν τις εφιαλτικές στιγμές τη στιγμή του δυστυχήματος - Κίνδυνος για την κυβέρνηση Σάντσεθ πριν τις εκλογές - Διαδηλώσεις στη Μαδρίτη
Ισπανία
9
Μέγκαν Μαρκλ: Στο «μικροσκόπιο» της βρετανικής υπηρεσίας εσωτερικού ελέγχου της αστυνομίας η επιστολή σε βάρος του πατέρα της
Η αστυνομία είχε ήδη παραδεχτεί ότι δεν είχε προωθήσει την επιστολή στις αρμόδιες δικαστικές αρχές και είχε δηλώσει ότι «εξετάζει» την ανάγκη παραπομπής του θέματος στη μονάδα εσωτερικών υποθέσεων
Ο πατέρας της Μέγκαν Μαρκλ, Τόμας
Δεύτερο τηλεφώνημα Τραμπ σε Ερντογάν μέσα σε ένα 24ωρο – Στο επίκεντρο η σύνοδος των τουρκογενών κρατών
Η νέα συνομιλία πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου με ξένους ηγέτες στην Άγκυρα, μία ημέρα μετά την επικοινωνία τους για τη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία
Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Αμπάς σε Χριστοδουλίδη: Η Κύπρος μπορεί να μεσολαβήσει μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης για την επανέναρξη των συνομιλιών
Η προοπτική νέων συνομιλιών, η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα και ο ρόλος της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ανατολική Μεσόγειο βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων στη Λευκωσία
Μάχμουντ Αμπάς και Νίκος Χριστοδουλίδης