Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ρωσία: Μυστηριώδης επίσκεψη Αμερικανού διπλωμάτη στο υπουργείο Εξωτερικών

Ρωσία: Μυστηριώδης επίσκεψη Αμερικανού διπλωμάτη στο υπουργείο Εξωτερικών

Ο αναπληρωτής του Αμερικανού πρέσβη στη Μόσχα, Μπαρτ Γκόρμαν, εκλήθη στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, όπως ανακοίνωσε το ίδιο.

Ο Γκόρμπαν δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, «Βρίσκομαι εδώ για να συναντηθώ με τους Ρώσους συναδέλφους». Στο υπουργείο παρέμεινε για 15 λεπτά και αναχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Χθες, Τρίτη, ο Αμερικανός πρέσβης στη Ρωσία, Τζον Σάλιβαν, δήλωσε ότι πηγαίνει στην Ουάσιγκτον για διαβουλεύσεις και θα επιστρέψει στη Μόσχα τις προσεχείς εβδομάδες, πριν από την συνάντηση των προέδρων Τζο Μπάιντεν και Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι ρωσοαμερικανικές σχέσεις οξύνθηκαν μετά την συνέντευξη του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, στην οποία είχε χαρακτηρίσει «φονιά» τον Ρώσο πρόεδρο, λέγοντας ότι η Μόσχα «θα πληρώσει το τίμημα» για τις παρεμβάσεις της στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020.

Μετά τις δηλώσεις αυτές ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ εκλήθη στη Μόσχα για διαβουλεύσεις, όπου βρίσκεται από τις 21 Μαρτίου.

Στις 15 Απριλίου ο πρόεδρος Μπάιντεν υπέγραψε διάταγμα για την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία και στις 16 Απριλίου η Ρωσία ανακοίνωσε την δική της απάντηση στις αμερικανικές κυρώσεις.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις