Σάββατο, 27 Απρ.
18oC Αθήνα

Ρωσία: Νέα επίθεση με drone σε διυλιστήριο

Ρωσία: Νέα επίθεση με drone σε διυλιστήριο
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Νέα επίθεση με drone σε διυλιστήριο της Ρωσίας, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της χώρας. Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση μέσα σε μόλις 2 ημέρες.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το TASS, το drone «χτύπησε» το διυλιστήριο πετρελαίου Ίλσκι στη νότια Ρωσία και έχει προκαλέσει φωτιά. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σπεύδουν για να τη σβήσουν, όπως έκαναν και χθες Πέμπτη (4.5.2023), καθώς πρόκειται για το δεύτερη χτύπημα μέσα σε μόλις 2 ημέρες στο ίδιο μέρος.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti μετέδωσε επίσης πως δεν υπάρχουν θύματα από το σημερινό περιστατικό και ότι η πυρκαγιά κατασβέσθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, το TASS μετέδωσε ότι ένα τηλεκατευθυνόμενο drone «χτύπησε» τομείς αποθήκευσης καυσίμων στο διυλιστήριο πετρελαίου Ίλσκι, όμως οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων μπόρεσαν τη θέσουν υπό έλεγχο και να τη σβήσουν περίπου δύο ώρες αργότερα.

Την περασμένη Τετάρτη, φωτιά ξέσπασε εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων κοντά σε γέφυρα που συνδέει την ενδοχώρα της Ρωσίας με τη χερσόνησο της Κριμαίας, που η Μόσχα προσάρτησε το 2014 από την Ουκρανία, κάτι που η διεθνής κοινότητα δεν αναγνωρίζει.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις