Κόσμος

Ρωσία: Νέο αρνητικό ρεκόρ – Σχεδόν χίλιοι θάνατοι σε μία ημέρα από κορονοϊό

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα 973 θανάτους λόγω επιπλοκών της Covid-19, τον μεγαλύτερο ημερήσιο απολογισμό από την έναρξη της πανδημίας, με την κυβέρνηση να εκφράζει ανησυχία για τον ρυθμό και την ένταση των νέων μολύνσεων.

«Το βασικό χαρακτηριστικό του τωρινού κύματος είναι μια γρήγορη αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων, καθώς και ο μεγάλος αριθμός των ασθενών των οποίων η μόλυνση δείχνει γρήγορη εξέλιξη σε δύο ή τρεις ημέρες και χρειάζονται ανάνηψη», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο.

Η Άννα Πόποβα, επικεφαλής του ρωσικού φορέα για την υγεία των καταναλωτών, δήλωσε ότι οι περιοχές της χώρας εντείνουν τις προσπάθειες να ενισχυθεί η χρήση μάσκας στους δημόσιους χώρους.

Στην περιοχή της Μόσχας, οι αρχές έδωσαν εντολή να είναι εμβολιασμένο τουλάχιστον το 80% των εργαζομένων σε εμπορικά κέντρα, κέντρα αισθητικής, γυμναστήρια και άλλους δημόσιους χώρους.

Η έξαρση των κρουσμάτων covid-19, που εδώ και μέρες σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, σήμανε συναγερμό και στο Κρεμλίνο, με τον εκπρόσωπο του Βλάντιμιρ Πούτιν να απευθύνει έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μαλαισία: 7 νεκροί σε ναυάγιο λέμβου με μετανάστες κοντά στα σύνορα με την Ταϊλάνδη
Οι μαλαισιανές αρχές έχουν ανασύρει τουλάχιστον επτά σορούς και έχουν διασώσει 13 επιζώντες, μετά την ανατροπή σκάφους που μετέφερε μέρος ομάδας περίπου 300 μεταναστών, πιθανότατα από τη Μιανμάρ
Ναύτης της Μαλαισιανής Υπηρεσίας Θαλάσσιας Επιβολής του Νόμου ελέγχει έναν επιζώντα που διασώθηκε από το πλήρωμα ενός αλιευτικού σκάφους, μετά τη βύθιση ενός σκάφους από το Buthidaung της Μιανμάρ κοντά στα σύνορα Μαλαισίας-Ταϊλάνδης