Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Ρωσία: Ο Πούτιν στέλνει στρατό στα σύνορα με τη Γεωργία για να μην φύγουν στρατεύσιμοι

Ρωσία: Ο Πούτιν στέλνει στρατό στα σύνορα με τη Γεωργία για να μην φύγουν στρατεύσιμοι

Τρόπους να σταματήσει το μαζικό κύμα φυγής μετά το διάγγελμα του Βλαντιμίρ Πούτιν για μερική επιστράτευση προσπαθεί η Ρωσία.

Για να δημιουργήσει μάλιστα σημεία ελέγχου, η Ρωσία στέλνει, στα σύνορά με τη Γεωργία στρατό, την ώρα που αρνείται ότι σχεδιάζει την επιβολή στρατιωτικού νόμου ή το κλείσιμο των συνόρων.

Εχουν περάσει πέντε ημέρες από το διάγγελμα του Πούτιν και περίπου 260.000 άνδρες που πληρούν τις προϋποθέσεις για επιστράτευση έχουν εγκαταλείψει τη χώρα.

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν ήδη βίντεο από την πόλη Χμι, που βρίσκεται πάνω στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη Ρωσία με την περιοχή της Νότιας Οσετίας στη Γεωργία. Σε αυτά διακρίνονται τουλάχιστον έξι στρατιώτες οι οποίοι κάθονται πάνω από ένα τεθωρακισμένο όχημα και μπροστά υπάρχει μια τεράστια ουρά αυτοκινήτων.

Να σημειωθεί ότι υπάρχει φόβος ότι ο Πούτιν μπορεί να κλείσει τα σύνορα της χώρας, καθώς οι αντιδράσεις για την επιστράτευση είναι μεγάλες την ώρα που ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Πεσκόφ διαψεύδει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. «Δεν ξέρω τίποτα γι’ αυτό. Προς το παρόν, δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις», απάντησε χαρακτηριστικά. 

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις