Κόσμος

Ρωσία: Ο Πούτιν στέλνει στρατό στα σύνορα με τη Γεωργία για να μην φύγουν στρατεύσιμοι

Τρόπους να σταματήσει το μαζικό κύμα φυγής μετά το διάγγελμα του Βλαντιμίρ Πούτιν για μερική επιστράτευση προσπαθεί η Ρωσία.

Για να δημιουργήσει μάλιστα σημεία ελέγχου, η Ρωσία στέλνει, στα σύνορά με τη Γεωργία στρατό, την ώρα που αρνείται ότι σχεδιάζει την επιβολή στρατιωτικού νόμου ή το κλείσιμο των συνόρων.

Εχουν περάσει πέντε ημέρες από το διάγγελμα του Πούτιν και περίπου 260.000 άνδρες που πληρούν τις προϋποθέσεις για επιστράτευση έχουν εγκαταλείψει τη χώρα.

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν ήδη βίντεο από την πόλη Χμι, που βρίσκεται πάνω στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη Ρωσία με την περιοχή της Νότιας Οσετίας στη Γεωργία. Σε αυτά διακρίνονται τουλάχιστον έξι στρατιώτες οι οποίοι κάθονται πάνω από ένα τεθωρακισμένο όχημα και μπροστά υπάρχει μια τεράστια ουρά αυτοκινήτων.

Να σημειωθεί ότι υπάρχει φόβος ότι ο Πούτιν μπορεί να κλείσει τα σύνορα της χώρας, καθώς οι αντιδράσεις για την επιστράτευση είναι μεγάλες την ώρα που ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Πεσκόφ διαψεύδει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. «Δεν ξέρω τίποτα γι’ αυτό. Προς το παρόν, δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις», απάντησε χαρακτηριστικά. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Χαστούκι» της ΕΕ στην Τουρκία: Αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και είναι αδιάλλακτη στο Κυπριακό – Τι απαντά η Άγκυρα
«Η Τουρκία συνεχίζει να κάνει δηλώσεις για αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, θέτοντας έμμεσα υπό αμφισβήτηση την ελληνική κυριαρχία», επισημαίνει η έκθεση της Κομισιόν
Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν