Κόσμος

Ρωσία: Ο Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποιεί και τις ΗΠΑ για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Ρωσία με δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, προειδοποιεί εκτός από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ για τους κινδύνους ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο επικεφαλής της διπλωματίας της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Δύση παίζει με τη φωτιά με το να εξετάζει το ενδεχόμενο να επιτρέψει στην Ουκρανία να καταφέρει πλήγματα βαθιά εντός της Ρωσίας με δυτικούς πυραύλους και προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος δεν θα περιοριστεί στην Ευρώπη.

Η Ουκρανία επιτέθηκε στη δυτική περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας στις 6 Αυγούστου και έχει αποσπάσει ένα κομμάτι εδάφους στη μεγαλύτερη ξένη επίθεση κατά της Ρωσίας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ που υπηρετεί ως υπουργός Εξωτερικών του Πούτιν για περισσότερο από 20 χρόνια, δήλωσε ότι η Δύση επιδιώκει να κλιμακώσει τον πόλεμο στην Ουκρανία και «πάει γυρεύοντας» με το να εξετάζει τα ουκρανικά αιτήματα για χαλάρωση των περιορισμών όσον αφορά τη χρήση όπλων που παρέχονται από το εξωτερικό.

«Επιβεβαιώνουμε τώρα για άλλη μια φορά ότι το να παίζεις με τη φωτιά – και μοιάζουν σαν τα μικρά παιδιά που παίζουν με σπίρτα – είναι πολύ επικίνδυνο για τους ενήλικες θείους και θείες που τους έχουν εμπιστευθεί πυρηνικά όπλα στη μία ή την άλλη δυτική χώρα», δήλωσε ο Λαβρόφ στους δημοσιογράφους στη Μόσχα.

«Οι Αμερικανοί συνδέουν απερίφραστα τις συζητήσεις για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο ως κάτι που, Θεός φυλάξοι, αν συμβεί, θα αφορά αποκλειστικά την Ευρώπη», είπε ο Λαβρόφ.

Ο Λαβρόφ προσέθεσε ότι η Ρωσία έχει «αποσαφηνίσει» το πυρηνικό της δόγμα.

Το πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας για το 2020 ορίζει πότε ο πρόεδρός της θα σκεφτόταν να χρησιμοποιήσει πυρηνικό όπλο: σε γενικές γραμμές ως απάντηση σε μια επίθεση με χρήση πυρηνικών ή άλλων όπλων μαζικής καταστροφής ή συμβατικών όπλων «όταν απειλείται η ίδια η ύπαρξη του κράτους».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Λέκκας για διπλό σεισμό στη Βενεζουέλα: «Η ενέργεια που απελευθερώθηκε ήταν ίση με 2 εκατομμύρια τόνους δυναμίτιδας ή 180 ατομικές βόμβες Χιροσίμα»
«Οι δύο αυτοί τεράστιοι σεισμοί συμπλήρωσαν ο ένας τον άλλον, ως προς την καταστροφή των κτιρίων» είπε ακόμη ο καθηγητής
Βενεζουέλα, καταστροφές μετά τους σεισμούς
Καύσωνας σοκ στην Ευρώπη: Βρετανοί για ώρες στην ώρα για ένα κλιματιστικό – Αδιανόητες θερμοκρασίες και νεκροί σε Γαλλία, Ισπανία
Στη Γαλλία, η νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη ήταν η πιο ζεστή που έχει καταγραφεί ποτέ, με 3.500 σχολεία να παραμένουν κλειστά - Η Βρετανία κατέρριψε το ρεκόρ ζέστης για τον Ιούνιο με 35,7 βαθμούς Κελσίου, ενώ η Αυστρία και η Δανία βρίσκονται σε συναγερμό για καύσωνα - Ρεκόρ ζέστης και στο Βέλγιο
Βρετανία καύσωνας
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες