Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ρωσία: Ομαδική αγωγή στο Netflix από πολίτες λόγω της αποχώρησής του από τη ρωσική αγορά

Ρωσία: Ομαδική αγωγή στο Netflix από πολίτες λόγω της αποχώρησής του από τη ρωσική αγορά
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Πολίτες της Ρωσίας που είχαν συνδρομή στο Netflix κατέθεσαν ομαδική αγωγή εναντίον της κολοσσιαίας πλατφόρμας streaming μετά την αποχώρησή της από τη χώρα, απαιτώντας αποζημίωση 60 εκατ. ρουβλίων (περίπου 670.149 ευρώ), όπως μεταδίδει σήμερα Τετάρτη (13.4.2022) το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Υπενθυμίζεται ότι το Netflix ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι ανέστειλε τις υπηρεσίες του στη Ρωσία και σταμάτησε προσωρινά όλα τα μελλοντικά σχέδια και τις εξαγορές στη χώρα καθώς αξιολογούσε τον αντίκτυπο της εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία και το ξέσπασμα του πολέμου.

«Σήμερα, νομική εταιρία που εκπροσωπεί τα συμφέροντα χρηστών του Netflix κατέθεσε ομαδική αγωγή εναντίον της αμερικανικής υπηρεσίας Netflix στο δικαστήριο της περιοχής Χαμοβνιτσέσκι της Μόσχας», ανέφερε το RIA, επικαλούμενο τη νομική εταιρία Chernyshov, Lukoyanov & Partners.

«Ο λόγος που κατατέθηκε η αγωγή ήταν η παραβίαση των δικαιωμάτων των Ρώσων χρηστών λόγω της μονομερούς άρνησης του Netflix να παρέχει υπηρεσίες στη Ρωσία». Από τη μεριά της, η εταιρία Netflix δεν αποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα για σχόλια.

Πολλές ξένες εταιρίες έχουν ανακοινώσει προσωρινό κλείσιμο καταστημάτων και εργοστασίων στη Ρωσία ή έχουν πει πως αποχωρούν οριστικά αφότου η Μόσχα ξεκίνησε αυτό που αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Η Ουκρανία και η Δύση λένε πως η Ρωσία εξαπέλυσε απρόκλητο επιθετικό πόλεμο εναντίον της γειτονικής της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις