Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Ρωσία – Ουκρανία: Εικόνες ντοκουμέντο από δορυφόρο δείχνουν μεγάλη συγκέντρωση αρμάτων στα σύνορα

Ρωσία – Ουκρανία: Εικόνες ντοκουμέντο από δορυφόρο δείχνουν μεγάλη συγκέντρωση αρμάτων στα σύνορα

Φωτογραφίες που δείχνουν συγκέντρωση του στρατού της Ρωσίας στα σύνορα με την Ουκρανία έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τον δορυφόρο Maxar.

Οι εικόνες δείχνουν πολλά άρματα να έχουν μαζευτεί στην περιοχή του Σολότι στην Ρωσία, κοντά στην Ουκρανία, και όπως είναι εύκολα κατανοητό, το «θερμόμετρο» στην περιοχή έχει ανέβει.

Συγκεκριμένα, δεδομένα της 13ης Δεκεμβρίου έδειξαν ότι εκατοντάδες στρατιωτικά οχήματα της Μόσχας συγκεντρώθηκαν στην περιοχή, ενώ την 7η Οκτωβρίου ήταν τα μισά.

 

 

Την ίδια ώρα το ίδιο κατηγορεί και η Ρωσία την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ, ότι δηλαδή μαζεύουν στρατό.

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Welt» αναφέρει πως «το ΝΑΤΟ αντιδρά στη μετακίνηση ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία» και πως «αυξήθηκε η επιχειρησιακή ετοιμότητα της δύναμης ταχείας αντίδρασης» και η δύναμη Very High Readiness Joint Task Force (VJTF) θα είναι ικανή να αναπτυχθεί εντός 5 ημερών για να μετακινηθεί σε περιοχή κρίσης. Επίσης, άλλες μονάδες της δύναμης αντίδρασης, όπως ειδικές δυνάμεις, τέθηκαν επίσης σε αυξημένη επιφυλακή.

Η Δύναμη Αντίδρασης του ΝΑΤΟ (NRF) είναι μια πολυεθνική, ταχέως αναπτυσσόμενη ειδική ομάδα, που περιλαμβάνει έως και 40.000 στρατιώτες. Η VJTF είναι μέρος της NRF.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις