Κόσμος

Ρωσία: «Πάγωμα» της περιουσίας του Πατριάρχη Κύριλλου προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων του Προκαθήμενου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Πατριάρχη Κύριλλου, όπως δήλωσε σήμερα διπλωμάτης.

Ο Πατριάρχης έχει συμπεριληφθεί στο προσχέδιο μιας μαύρης λίστας, η οποία περιλαμβάνει εκατοντάδες αξιωματικούς του στρατού και επιχειρηματίες που πρόσκεινται στο Κρεμλίνο και τους οποίους η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορεί ως υποστηρικτές του πολέμου στην Ουκρανία.

Οι κυρώσεις, οι οποίες θα συνεπάγονται το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων και την απαγόρευση ταξιδιών, θα πρέπει να έχουν την υποστήριξη των χωρών μελών της ΕΕ για να εγκριθούν.

Οι διπλωμάτες της ΕΕ αναμένεται να συναντηθούν εντός της εβδομάδας για να συζητήσουν τις κυρώσεις, οι οποίες είναι μέρος ενός ευρύτερου πακέτου κυρώσεων που είχε προτείνει νωρίτερα σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι οποίες περιλαμβάνουν εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου και περιορισμούς στις ρωσικές τράπεζες.

Η πρώτη συνάντηση των απεσταλμένων της ΕΕ ολοκληρώθηκε σήμερα χωρίς να καταλήξει σε κάποια συμφωνία, κυρίως επειδή ορισμένες χώρες ήσαν επικριτικές σε σχέση με το εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου και άλλα μέτρα που σχετίζονται με το πετρέλαιο, όπως η απαγόρευση ναυτιλιακών υπηρεσιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση που έχουν σχέση με το ρωσικό πετρέλαιο.

Νωρίτερα σήμερα η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία επέκρινε τον Πάπα Φραγκίσκο για το λαθεμένο ύφος που χρησιμοποίησε κατά την χθεσινή του συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα Corriere Della Sera, στην οποία είπε στον Πατριάρχη Κύριλλο να μην γίνει το «παπαδοπαίδι» του Κρεμλίνου, όπως ανέφερε σε ανακοίνωση του το Πατριαρχείο της Μόσχας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Axios: Σχέδια δολοφονίας Αμερικανών αξιωματούχων από το Ιράν – Το υπόμνημα που έλαβε ο Ρούμπιο από τις μυστικές υπηρεσίες
Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, οι συγκεκριμένες πληροφορίες αποτελούν έναν από τους λόγους για τους οποίους το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προχωρά στη μείωση του προσωπικού σε αρκετές αμερικανικές πρεσβείες στη Μέση Ανατολή
Ο Μάρκο Ρούμπιο
Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για νέους βομβαρδισμούς στο Ιράν – Χωρίς διέξοδο παραμένει ο πόλεμος  
Ανάμεσα στις ενδείξεις είναι η ενίσχυση των αμερικανικών στρατιωτικών μέσων στην περιοχή, οι προειδοποιήσεις στους Αμερικανούς στην περιοχή, καθώς και η κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης
Majid Asgaripour