Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρωσία: Πάνω από 423.000 τα κρούσματα κορονοϊού – Άλλοι 182 θάνατοι

Ρωσία: Πάνω από 423.000 τα κρούσματα κορονοϊού – Άλλοι 182 θάνατοι

Η Ρωσία κατέγραψε σήμερα 8.863 νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού, κάτι ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 423.741, ο τρίτος υψηλότερος παγκοσμίως.

Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 5.037 μετά την ανακοίνωση των αρχών ότι 182 άνθρωποι πέθαναν το τελευταίο 24ωρο.

“Είμαστε επιφυλακτικά αισιόδοξοι”

Πάντως ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν δήλωσε την Δευτέρα (01.06.2020) σήμερα ότι τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν στην εξάπλωση του κορονοϊού, συνιστούν λόγο για να είμαστε επιφυλακτικά αισιόδοξοι, ενώ κάλεσε ταυτόχρονα κυβερνητικά στελέχη και ιατρικό προσωπικό να είναι έτοιμοι για οποιαδήποτε εξέλιξη σε σχέση με την πανδημία.

«Η κατάσταση με την λοίμωξη του κορονοϊού γενικά παραμένει σταθερή στην χώρα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, η εξάπλωση του κορονοϊού σταδιακά φθίνει. Οι αριθμοί μας κάνουν να είμαστε επιφυλακτικά αισιόδοξοι» δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός, αποτιμώντας την κατάσταση κατά την έναρξη της συνεδρίασης του συντονιστικού συμβουλίου για την αντιμετώπιση της Covid-19.

Παράλληλα κάλεσε τους κυβερνητικούς αξιωματούχους αλλά και το ιατρικό προσωπικό να είναι σε ετοιμότητα για οποιαδήποτε εξέλιξη. «Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση με την εξάπλωση της λοίμωξης. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε εξέλιξη των γεγονότων», είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρωθυπουργός.

click4more: “Πέθανε από κορονοϊό που κόλλησε στο Λίβερπουλ – Ατλέτικο”

Ο Ρώσος πρωθυπουργός ανέφερε ότι σήμερα υπάρχουν 180.000 κλίνες που προορίζονται για ασθενείς με κορονοϊό και οι οποίες επαρκούν για όλες τις περιφέρειες, ότι οι ρωσικές επιχειρήσεις παράγουν ημερησίως σχεδόν 9 εκατομμύρια μάσκες, περισσότερα από 250 χιλιάδες στολές προστασίας και 380 χιλιάδες λίτρων αντισηπτικά και πως μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 10 εκατομμύρια τεστ, και θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται.

Τέλος επισήμανε την αυτοθυσία του ιατρικούς και νοσηλευτικού προσωπικού στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, λέγοντας ότι παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς με κορονοϊό, περισσότεροι από 80.000 γιατροί και περισσότεροι από 180.000 νοσηλευτές κάθε βαθμίδας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις