Κόσμος

Ρωσία: «Περιμένουμε απάντηση του Κιέβου στο κάλεσμα Πούτιν για απευθείας ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις»

Ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε πρόσφατα ότι είναι «ανοιχτός» σε άμεσες συνομιλίες δίχως προϋποθέσεις»
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Ρωσία δεν έχει πάρει απάντηση από την Ουκρανία μετά το κάλεσμα του Βλαντίμιρ Πούτιν στο Κίεβο για την έναρξη απευθείας διαπραγματεύσεων με στόχο τον τερματισμό του πολέμου.

Ειδικότερα, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα (29.04.2025) πως η Ουκρανία δεν έχει ανταποκριθεί σε πολλές προτάσεις του Βλαντίμιρ Πούτιν για να ξεκινήσουν οι άμεσες ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

Επίσης, η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει για το αν θα συμμετάσχει στην τριήμερη εκεχειρία που κήρυξε ο Ρώσος Πρόεδρος χθες Δευτέρα (28.04.2025).

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε ότι η Ρωσία δεν μπορεί να απαντήσει στην πρόταση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για εκεχειρία 30 ημερών χωρίς να διευθετήσει όλες τις «λεπτομέρειες», μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Ο πρόεδρος Πούτιν ήταν εκείνος που επανειλημμένως δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη χωρίς καμία προϋπόθεση να ξεκινήσει τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων. Δεν έχουμε μέχρι στιγμής λάβει απάντηση από το καθεστώς του Κιέβου», είπε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

Χθες Δευτέρα, ο Πούτιν κήρυξε τριήμερη εκεχειρία στον πόλεμο στην Ουκρανία από τις 8 ως τις 11 Μαΐου, όταν η Ρωσία έχει προγραμματίσει πολυτελείς εορτασμούς για την 80ή επέτειο της νίκης της επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Ουκρανία, από την πλευρά της, διερωτήθηκε γιατί η Μόσχα δεν συμφωνεί στην έκκλησή της για εκεχειρία τουλάχιστον 30 ημερών με άμεση ισχύ. «Δίνουμε αξία στις ζωές των πολιτών μας και όχι στις παρελάσεις», δήλωσε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Όπως είπε ο Πεσκόφ, είναι «πολύ δύσκολο να καταλάβει κάποιος» αν η Ουκρανία προτίθεται να συμμετάσχει στην εκεχειρία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αδιανόητη υπόθεση στις ΗΠΑ: Γιατρός κήρυξε νεκρό παιδί 18 μηνών και το βρήκαν ζωντανό στο νεκροτομείο
Το παιδί εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε πισίνα - «Παρακαλώ κάντε τα δικά σας και αφήστε με να κάνω τα δικά μου. Πήγα στην ιατρική σχολή για κάποιο λόγο» έλεγε ο γιατρός στους αστυνομικούς που επέμεναν ότι το παιδί είχε ζωτικές ενδείξεις
Πισίνα
Η Μαρίν Λε Πεν νικήτρια των εκλογών στη Γαλλία σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις
Οι δημοσκοπήσεις πραγματοποιήθηκαν αφότου η 57χρονη ηγέτιδα της ακροδεξιάς ανακοίνωσε ότι θα πάρει μέρος στις εκλογές, μετά την απόφαση του εφετείου που την έκρινε ένοχη για κατάχρηση ευρωπαϊκών κονδυλίων
Η Μαρίν Λε Πεν
Αναστασία Μπερεζόφσκα: Ποιοι ήθελαν νεκρό τον Ουκρανό ολιγάρχη και γιατί «έβγαλαν από τη μέση» τη γυναίκα πίσω από τη βόμβα στο Μονακό
Κατασκοπευτικό θρίλερ με πολλές σκιές και αναπάντητα ερωτήματα - Τα δύο μοιραία λάθη της 39χρονης Ουκρανής που καθόρισαν το τέλος της
Αναστασία Μπερεζόφσκα
Hurriyet: Mεταβίβαση των ρωσικών S-400 σε τρίτη χώρα μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για την πώληση των F-35 στην Τουρκία
Η Χουριέτ αναφέρει επίσης ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο η διαδικασία έγκρισης από τις ΗΠΑ για την εξαγωγή 80 κινητήρων συνολικής αξίας άνω των 700 εκατ. δολαρίων
F-35