Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ρωσία: Πέθαναν διάσημες γάτες του Ερμιτάζ

Ρωσία: Πέθαναν διάσημες γάτες του Ερμιτάζ

Πέθαναν από αφυξία μερικές από τις διάσημες γάτες του μουσείου Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη , μετά από φωτιά που ξέσπασε στο υπόγειο. Αυτό προκάλεσε ασφυξία στις γάτες όπως ανακοίνωσε το ίδιο το μουσείο.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι χάρη στην άμεση κινητοποίηση της υπηρεσίας ασφαλείας και της πυροσβεστικής μονάδας του μουσείου, όπως και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της πόλης, κατέστη δυνατή η κατάσβεση της εστίας που προκάλεσε τους πυκνούς καπνούς, και ότι το μουσείο λειτουργεί κανονικά και ότι διερευνώνται τα αίτια της πυρκαγιάς.

Νωρίτερα το πρακτορείο TASS είχε μεταδώσει ότι ο διοικητής της διεύθυνσης Εκτάκτων Αναγκών Αλεξέι Ανίκιν, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι από τους καπνούς δηλητηριάσθηκαν πέντε γάτες και πως «επανέφεραν» ένα από τα αιλουροειδή κάνοντας χρήση απινιδωτή.

Τα τελευταία χρόνια οι γάτες του Ερμιτάζ έχουν γίνει ένα ιδιαίτερα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο της Αγίας Πετρούπολης. Θωρείται μάλιστα ότι άρχισαν να κατοικούν στα Χειμερινά Ανάκτορα ( πριν γίνουν μουσείο ) από την εποχή της Μεγάλης Αικατερίνης. Σήμερα έχει καθιερωθεί ειδική γιορτή, η Ημέρα της Γάτας του Ερμιτάζ, ενώ διοργανώνεται ειδική τουριστική περιήγηση με την επωνυμία “Οι γάτες της Αγίας Πετρούπολης”.

Το 2015 ο βρετανικός Τύπος συμπεριέλαβε τις γάτες του Ερμιτάζ σ’ ένα από τα πιό ασυνήθιστα αξιοθέατα του κόσμου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις