Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Ρωσία: Πετρελαϊκή… τα βροντάει από την Συρία!

Ρωσία
Φωτογραφία Αρχείου: Reuters

Η Rosneft, πετρελαϊκή εταιρεία από την Ρωσία, διέκοψε τις εργασίες της σε μια από τις μονάδες στο ιρακινό Κουρδιστάν που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Συρία.

Η πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft, από την Ρωσία, αποφάσισε να περιορίσει για λόγους ασφαλείας του προσωπικού της, τις δραστηριότητές της σε μια μονάδα παραγωγής στο Ιρακινό Κουρδιστάν επειδή βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Συρία, ανακοίνωσε ο πρώτος αντιπρόεδρος της εταιρείας Ερίκ Λιρόν, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Interfax.

Ρωσία: Σταματάει η Rosneft

Ο Λιρόν δήλωσε ότι οι εργασίες σταμάτησαν στην μονάδα παραγωγής 8, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα, ενώ οι εργασίες στην μονάδα 1 συνεχίζονται χωρίς αλλαγές.

Ο αντιπρόεδρος της Rosneft δήλωσε επίσης ότι η εταιρεία «δεν αλλάζει τα σχέδιά της στο Κουρδιστάν», αλλά «η εγγύτητα των συνόρων με την Συρία μπορεί να είναι ανασταλτικός παράγων», επισημαίνοντας ότι «πήγαμε εκεί με σοβαρή και μακροπρόθεσμη προοπτική».

Το 2017 η Rosneft υπέγραψε συμφωνία με την κυβέρνηση του Ιρακινού Κουρδιστάν για την εξαγορά του 80% σε πέντε κοιτάσματα της περιοχής, χωρίς να γίνει τότε σαφές ποια ήταν αυτά τα κοιτάσματα.

Το 2018 η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία ανακοίνωσε ότι προτίθεται να δραστηριοποιηθεί στα κοιτάσματα Batil, Zawita, Qasrok, Harir-Bejil και Darato. Το πρώτο τρίμηνο του 2019 η Rosneft άρχισε δοκιμαστικές εξορύξεις στο κοίτασμα Bejil στην μονάδα υπ αριθμόν 11, ενώ προγραμματίζει για εφέτος να πραγματοποιήσει σεισμολογικές και γεωλογικές μελέτες.

Πηγές: AFP, Interfax

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις